Intercanvi Cultural entre Baladre de Muro i el Grup Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca). Agost de 2014 i gener de 2015.

El grup de Danses Baladre de Muro viatjarà al poble de Ferreries (Menorca), del 15 al 17 d’agost de 2014, es tracta de la setmana prèvia a les seues festes patronals en honor a Sant Bartomeu, El Grup folklòric menorquí Aires des Barranc d’Algendar ens torna la visita del 16 al 18 de gener de 2015, amb motiu de la nostra fireta de Sant Antoni i ens oferirà un espectacle de les tradicions menorquines el dissabte dia 17 a les 19’00 hores al Centre Cultural Polivalent junt al grup Baladre. A més l’endemà diumenge dia 18 els dos grups participaran en el XXXII Aplec de Danses de La Fireta de Sant Antoni.

    Grup Folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca).

Història: El grup folklòric “AIRES DES BARRANC D’ALGENDAR” De Ferreries (Menorca) es fundà per devers l’any 1945. Es tracta d’una de les agrupacions folklòriques més antigues de Menorca. Tot va començar quan un grup d’amics que vivien en els llocs (possessions, finques de camp) de la zona del Barranc d’Algendar de Ferreries va decidir formar un grup folklòric. Feia molts d’anys que vivien en aquells llocs vàries famílies que s’ajuntaven en les vetllades per intercanviar converses, fer alguns jocs i sobretot donar cabuda a les cançons i balls populars de Menorca (jotes i fandangos), que era un dels divertiments principals d’aquells temps i que havien après dels seus avant passats. A partir de llavors el grup folklòric ha participat a les festes populars del poble: per Sant Isidre (patró dels pagesos), pels Darrers Dies (Carnaval), per les festes patronals de Sant Bartomeu, per Santa Cecília (patrona de la música)…
També actuaven en altres pobles de Menorca i va ser a finals dels anys 70 quan van decidir mostrar el folklore menorquí a l’illa veïna de Mallorca. Es d’aquell moment van començar a mostrar els balls i cançons menorquines a diverses comunitats autònomes mitjançant els intercanvis culturals. A causa de la insularitat, primer ens vam relacionar amb agrupacions de Mallorca i Eivissa i ja a finals dels anys 80 vam decidir donar el salt a la península.