2014 fins a 2017

2014 fins a 2017


Els menuts del Grup Baladre, ixen a demanar l’asguilando pel poble de Muro 24-12-2017.

Els xiquets del Grup de Danses Baladre i la Rondalla Baladre al costat de tot el que vulga, eixim el diumenge dia 24 de desembre de 2017 a les 17:00 h. a demanar l’asguilando pel poble de Muro. Ja tenim preparat l’asguilando que farem la Nit de Nadal com ara vos conte: Eixirem a les 17:00 h. en punt de la seu de Baladre (Moll de l’Estació, caldrà estar abans). Tot això s’ha d’acabar a les 19:30 h. perquè eixa nit tots volem arribar prompte a casa per passar la nit amb els nostres familiars.  **No falteu serà un acte tradicional molt bonic i important pels nostres xiquets.


El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en les Festes d’Hivern de Santa Barbara a Tàrbena, 03-12-2017.

El Grup Baladre, participem en les “Festes  d’Hivern del Poble de Tàrbena 2017” (comarca de la Marina Baixa), estes festes de desembre, es celebren en honor a Santa Bàrbara, el grup Baladre participa convidat pel seu ajuntament, i representem per a eixe dia un nou espectacle: «FIL PER RANDA» que estrenem el diumenge dia 3 de desembre a les 17’30 h. a la Plaça Major. «Santa Bàrbara bendita, que en el cel estàs inscrita i a la terra batejada, lliura’ns d’aquesta tronada…»


El Grup de Danses Baladre de Muro participa al “1er. Aplec de Danses de Santa Cecília” el 26 de novembre de 2017.

El Grup de Danses Carrascal d’Alcoi organitza el: “1r. Aplec de Danses de Santa Cecília” a la ciutat d’Alcoi, i convida al seu aplec al grup de Danses Baladre de Muro i al Grup de Danses la Baronia de Planes, el diumenge dia 26 de novembre al saló circular del “Círculo Industrial” d’Alcoi, primer farem un dinar de germanor dels grups participants, i en acabar a les 18’30 h. hi haurà actuació dels tres grups participants, acompanyants de manera conjunta pels músics de la Rondalla Baladre de Muro i la Rondalla del Grup Carrascal.


Baladre participa en la Fira de Tots Sants de Cocentaina els dies 4 i 5 de novmebre de 2017.

Fira Tot Sants
A la Fira no vages
si no tens diners
ni a la Mare de Deu d’Agres
si no ho has promés
 

S’acosta la Fira de Tot Sants i Cocentaina, un any més, serà l’amfitriona de tots els valencians que vullguen acostar-se per gaudir d’un ambient tan únic. Baladre, naturalment, anem estar ahí aportant la música i el ball tradicional dels nostres pobles i vos volem convidar a compartir amb nosaltres el ball i l’alegria. Estarem els dies 4 i 5 de novembre d’11 a 14:30 al Pla la Font, fent animació de la fira tradicional i els dos dies a les 13:30 h farem un SARAU perquè balleu tots els qui vulgau passar eixa estona amb nosaltres.  Si veniu a la Fira, no deixeu de passar pel Pla la Font que vos esperem!!!


La Rondalla Baladre de Muro i l’Escola de Danses de Xàtiva, participen en el: «II Sarau de Festes del Carrer St. Josep de Xàtiva», el 01-10-2017.

L’Associació Cultural de Festes del Carrer Sant Josep, Carners i adjacents de la ciutat de Xàtiva, l’Escola de Danses de Xàtiva, la rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro i músics vinguts des d’altres comarques com ara: La Vall d’Albaida, La Gallinera, Canal de Navarrés, La Costera, Ribera Alta i Baixa, L’Horta Sud i La Safor, organitzen el “II Sarau a la Valenciana de Festes del Carrer St. Josep” el: diumenge dia 1 d’octubre de 2017 a les 20’30 h. al carrer Sant Josep de Xàtiva (en acabar hi haurà sopar per als músics participants davant de casa Guerra).


La Rondalla Baladre de Muro, la Rondalla So de la Solana i el Grup de Danses d’Ontinyent, al 1r. Intercanvi de Danses, Vila d’Ontinyent” el dissabte dia 23 de setembre de 2017 a les 19’00 h.

L’acte s’obri a les 18’00h. amb una cercavila protagonitzada pels grups participants, que va des de la Plaça Concepció fins a la Plaça Sant Domingo, on actuaran tots els grups participants a les 19’00h. Participa la rondalla Baladre de Muro i la Rondalla So de la Solana d’Ontinyent que posaran la música a l’acte i el grup de Danses d’Ontinyent com a grup organitzador. A banda participen també dos grups d’intercanvi: El grup de Danses la Baronia del poble de Planes i Coros i Danzas la Nacencia del Centro Extremeño de Alcalá de Henares, tornant així la visita que el grup de Danses d’Ontinyent els va fer temps enrere i donant per finalitzat l’intercanvi. El Grup de Danses d’Ontinyent, ja va participar fa uns mesos en els festivals dels grups convidats a Alcalá de Henares el 3 i 4 de juny de 2017 i a Planes de la Baronia el 29 de juliol.


El diumenge 17 de setembre del 2017 a les 19 h. Baladre actua a Turballos.

Com ve sent habitual un any més, el Grup de Danses Baladre de Muro participa en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Pàola i després de la missa i la processó en honor al Sant, Baladre farà una mostra de balls, músiques i tradicions transmeses pels nostres majors; amb un espectacle: “DEL SUD AL NORD” que estem preparant per a eixe dia. Este espectacle, vol ser un viatge per les tradicions de les comarques valencianes, de la muntanya a la mar, d’Alacant a València, de València a Castelló. A més estem segurs que agradarà a tots els assistents, el diumenge dia 17 de setembre a les 19h. Participaran a també les xiquetes i xiquets de Baladre, els menuts i els més grandets, de l’Escola de Música i Dansa de Baladre: “Baladre Menuts”, que han preparat aquest any diverses cançons i balls per delectar el públic que vinga a veure’ns.


La Rondalla Baladre de Muro participa a la: “XXVI Mostra Internacional de Dansa Folklòrica” a Dénia el 03-09-2017.

La Rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro, participa en esta 26 Mostra Internacional de Dénia, amb col·laboració amb el Grup Dianium Dansa de Dénia. La Rondalla Baladre, participa amb el grup de Dènia en l’estrena del seu nou espectacle: «Carrer Trinitat 145 anys de la Dansa Grotesca», el diumenge dia 3 de setembre a les 21’00 h en la Plaça del Consell. Enguany 2017, esta 26 Mostra Folklòrica Internacional de Dénia, que va del 31 d’agost al 3 de setembre, té les actuacions de grups folklòrics vinguts de diversos llocs, que actuaran a la Plaça del Consell a partir del 31 d’agost, com ara: Bielorússia i Cuba i el dia 3 de setembre a les 21’00 h, com a cloenda d’esta 26 Mostra Internacional, actuarà el Grup Dianium Dansa de Dénia acompanyats per la rondalla Baladre de Muro.


La Rondalla Baladre actua a la dansà de Gaianes el dissabte dia 2 de setembre de 2017 a les 19’00 h.

La Rondalla Baladre de Muro acompanyarà a les dansadores i dansadors de Gaianes. Les seues Festes Patronals són en honor a la Mare de Déu de la Llum i Sant Francesc de Pàola i es celebren el segon cap de setmana de setembre, la dansà es balla el primer dia de festes pels carrers principals de Gaianes, i s’acaba a la Plaça Major. Tot seguit els dansaors de Gaianes faran una mostra de balls a la Plaça l’Església acompanyats per la Rondalla Baladre de Muro i Dorotea de Gaianes com a veu convidada, el dia 2 de setembre de 2017 a les 19’00 h.


El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en les Festes Patronals de Tàrbena, 05-08-2017.

El Grup Baladre, participem en les Festes Patronals del poble de Tàrbena, de la comarca de la Marina Baixa, en Honor a Santa Bàrbara, convidats pel seu ajuntament, representarem el nostre espectacle: “Del Sud al Nord”, el dissabte dia 5 d’agost de 2017 a les 18’30 h. a la Plaça Major. “Del Sud al Nord”: Vol ser un viatge per les tradicions de les comarques valencianes, de la muntanya a la mar, d’Alacant a València, de València a Castelló.


La Rondalla Baladre, als actes de «l’Estiu Cultural i Festes de Planes 2017» i el «1r. Festival Internacional de Danses», el 29 de juliol a les 20’30 h.

 

La Rondalla Baladre participa en estos actes festius i en este «1r. Festival Internacional de Danses»  el dissabte dia 29 de juliol a la localitat de Planes de la Baronia. L’acte s’obri a les 20’30h. amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. en el carrer Bisbe R. Sanus, actua, el Grup de Danses la Baronia de Planes i on també participen el grup de xiquets i xiquetes de Planes, junt alguns balladors de Baladre, i com a grups convidats a este primer festival internacional: “El Grup de Danses d’Ontinyent”, i els amics portuguesos del “Rancho Folclórico de San Pedro da Raimonda”, que ens tornaran la visita al poble de Planes, els dies del 28 al 30 de juliol de 2017, donant així per finalitzat l’intercanvi amb este grup portuguès del poble de la Raimonda. La nostra rondalla Baladre tocarà per als balladors i balladores de Planes, Muro i Ontinyent, tot seguit es donarà pas als amics portuguesos, que ens mostraran les seues músiques i balls vinguts de terres lusitanes, a este 1r. Festival Internacional de Planes. Per acabar i com a acte d’amistat i germanor, tocarem i ballarem tots una peça conjunta per a finalitzar l’acte.


El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en el “Juliol Cultura 2017 del poble d’Agost”, 23-07-2017.

Baladre de Muro participa en el “Juliol Cultura 2017 del poble d’Agost” el diumenge dia 23 de juliol a les 21’00 h. a l’auditori municipal, que té com a acte principal el “1r. Concurs de Composició de Música Festera” i coincideix també amb la nostra actuació de Baladre. En esta ocasió el nostre grup Baladre oferirà als assistents l’espectacle: “RONDA DE FADRINS”, aquest espectacle fou estrenat per primera vegada a Turballos, en les seues festes patronals el 18 de setembre de 2011, i que també portem a altres pobles de les nostres comarques, com és el cas del d’Agost.
Guió de l’espectacle:
Ronda de Fadrins: És un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.


El Grup de Danses d’Ontinyent, la Rondalla el So de la Solana, amb la col·laboració de la Rondalla Baladre de Muro, participen en el “Retrobem la Nostra Música 2017”, 15-07-2017.

38 Campanya Retrobem la Nostra Música
La Diputació de València a través de l’Àrea de Cultura mostra el seu suport a les societats musicals de la província, aquest mateix suport s’ha anat estenent a altres agrupacions musicals amb l’interès per transmetre la música, les nostres tradicions i la nostra cultura, com són: les corals, les orquestres simfòniques, les orquestres de pols i plectre, els grups de dolçaina i tabal i els grups folklòrics. El Grup de Danses d’Ontinyent, la Rondalla el So de la Solana, amb la col·laboració de la Rondalla Baladre de Muro, participen en esta “38 edició de la Campanya Retrobem la Nostra Música”, de la Diputació de València, i serà al Poble d’Ontinyent el dissabte dia 15 de juliol de 2017 a les 23’00h, a la Plaça de Sant Roc de la Vila.


La Rondalla Baladre a les festes de Dénia (XXIII Aplec de Danses), convidats pel grup Dianium el 09-07-2017.

La Rondalla del grup Baladre de Muro a Dénia el diumenge 9 de juliol a les 20’30h convidats pel grup Dianium de Dénia a les seues festes patronals, en Honor de la Santíssima Sang que va del 8 al 16 de juliol.
La Festa Major de Dénia omple el mes de juliol amb un extens programa d’activitats festives en honor a la Santíssima Sang que es compon d’actes religiosos i altres tipus d’activitats com campionats esportius, activitats infantils, concerts, música i dansa tradicional i molt més…
La Rondalla Baladre participa en la Festa Major en Honor a la Santíssima Sang i al “XXIII Aplec de Danses de Dénia”, el diumenge 9 de juliol a les 20’30 h. convidats pel seu l’ajuntament i el Grup de Danses Dianium de Dènia. Es farà una cercavila a les 19:30h des de la glorieta del carrer Marqués de Campos fins a la Plaça del Convent. Una vegada arribe la cercavila a la Plaça del Convent es farà l’actuació a les 20’30 h. la rondalla Baladre, serà l’encarregada de tocar les cançons que ballarà el grup amfitrió Dianium de Dénia, a banda actuarà també el seu grup convidat: Grup de Danses el Cresol d’Alacant.


Sarau Popular de la mà del Grup de Danses de Moixent i la Rondalla Baladre de Muro, el 24-06-2017.

El Grup de Danses de Moixent i la Rondalla Baladre de Muro, organitzen un Sopar-Sarau Popular a la Valenciana, el dissabte dia 24 de juny a les 19’30h a la Plaça Major de Moixent, on estan convidats a participar músics cantaors i balladors de totes les comarques valencianes, i on tocarem cantarem i ballarem, les jotes, boleros, fandangos, masurques, malaguenyes i altres balls més populars i coneguts per tots. En acabar la festa està previst un sopar de germanor per a tots els assistents. NO falteu que de segur ho passareu d’allò més bé!!!


El Grup de Danses Baladre i La Xafigà de Muro, organitzen i participen en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 13 al 17 de juny de 2017.

Cada mes de maig-juny, coincidint amb l’entrada de l’estiu i la festivitat del Corpus, es guarneix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors. S’acosta la festa del Corpus i eixa setmana són les Danses de Muro al “Carrer Pàlacio”. Esta és una invitació perquè vingueu al nostre poble a participar en la dansà i en esta festa. Si voleu, podeu participar a la dansada tradicional el dissabte dia 17 de juny, però per a això, s’ha d’anar amb les robes tradicionals i s’han d’aprendre els balls per tant, s’hauria de vindre a assajar a les dansetes de carrer els dies anteriors, que se celebren per distints carrers de Muro, des del dia 13 al 17 de juny (no cal roba tradicional). En el botó de la nostra web: “-Festivitats – Programa Pàlacio-“, trobareu els horaris, dies i tota la informació. Si algú vol participar, que ens ho faça saber i tindrem un lloc preparat per a canviar-se de roba el dissabte dia 17 de juny. Si no voleu participar en la dansada tradicional, no passa res, podeu vindre amb ganes de ballar i passar-ho bé, perquè el dia 17 de juny a la nit, després de la dansà, farem un sopar de pa i porta a la “Plaça del Palau”,i a continuació, festeta per a tots amb l’Aplec de Rondalles, en el que participaran tots els músics que vulguen avisant  amb antelació als organitzadors. Nosaltres posarem la beguda i l’aperitiu, cal emportar-se l’entrepà. No ho penseu dos vegades. El dissabte 17 de juny, de 2017 a Muro!!!
-Esta edició de danses 2017, a més recuperem “Els Cants d’Albaes i versaes”, a càrrec de Baladre i La Xafigà que se celebraven anys arrere i que recorreran novament la nit del divendres 16 de juny els carrers del nostre poble.
Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé !!!
Programació Danses 2017

Dansetes al carrer
– Dimarts 13 de juny: C/ Joan Fuster.
– Dimecres 14 de juny: La pedania de Benàmer.
– Dijous 15 de juny: C/ 9 d’octubre.
*Cada dia de dimarts a divendres a les 19’00 h. hi haurà partida de pilota valenciana al mateix lloc on es facen les dansetes.
*Les dansetes començaran tots els dies a les 20.30 h.
*S’avisarà el començament de les dansetes amb tres trons.
*Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.
  – Divendres 16 de juny:  Plaça del Palau a les 20.30 h.
*En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça del Palau.
*A les 23.15 h hi haurà ”albaes” o cançons de ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als veïns. Qui vulga que es vaja a alguna casa per tal de sorprendre a algú i dedicar-li una cançoneta, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.
Danses de Palàcio

– Dissabte 17 de juny: Plaça del Palau.
*A les 19.30 h i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i la Gàbia.
*Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim començarà la treta de les balladores i la dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
*Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de pa i porta a la plaça del Palau per a tots els que vulguen i l’Ajuntament posarà un xicotet aperitiu i els refrescos.
*Després, a les 23.00 h aproximadament, festeta per a tots amb una actuació de música tradicional amb rondalla, en què poden participar de manera conjunta tots els músics que vulguen, comunicant-ho als organitzadors amb la suficient antelació, on prepararem un repertori comú, que tocarem tots els músics participants conjuntament.
”L’organització posarà la beguda i un xicotet aperitiu, però cal que porteu l’entrepà!!!”
“Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé!!!”
“La Festa més antiga del nostre poble torna a estar als carrers i és per a totes i tots!!!”

Organitza:
Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palàcio. Club Pilota Valenciana Muro. Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura  – Exma. Diputació.


Baladre organitza i participa al XIII Aplec de les Danses dels Pobles de la Mariola – al poble de MURO el 10-06-2017.

Enguany 2017, Muro acollirà la 13 trobada i es celebrarà el 10 de juny de 2017 a les 19’30h. coincidint amb l’inici de la setmana de les danses tradicionals del poble de Muro que se celebren cada any al voltant de la festivitat del corpus i que enguany serà la setmana següent, dissabte 17 de juny.
HORARIS I PROGRAMACIÓ
  -17’00 h 
obrim el Centre Cultural Matzem per a canviar-se de roba i per a la recepció de participants.
  -18’00 h prova de so de les rondalles participants en la Plaça Matzem.
  -19’00 h cercavila fins Plaça del Palau, amb el següent recorregut: s’eixirà en cercavila des del Matzem, fins a la Plaça Palàcio (Pl. Matzem, C. Sant Joan, C. Sant Roc, Cl. L’Àngel, Plaça Pàlacio).
  -19’30 h des de la Plaça del Palau comença el XIII l’Aplec Muro 2017, allí s’iniciaran les Dansades Oficials, pels següents carrers (C. Palàcio, C. Papa Joan XXIII, C. Sant Antoni, Placeta Molina, C. Sant Blai, Pl. L’Església, C. Músic R. Esteve, Pl. Matzem).
  -21’00 h aproximadament i en arribar totes les dansades a la Plaça Matzem, les rondalles de l’Aplec dirigides pel mestre Juan Luís Ivorra tocaran perquè ballen tots els assistents els balls en comú que enguany són: U d’Alcoi, per tal de recordar l’aplec anterior a Alcoi, la Jota Muro i per finalitzar tocarem el Tio Pep i tot seguit hi haurà l’entrega de records de l’aplec per als participants.
  -22’00 h sopar dels participants a la Plaça Matzem l’organització amanirà els entrepans, aperitiu i beguda que podran ser recollits pels participants, per la qual cosa es repartiran uns tiquets que s’entregaran al representant de cada grup o poble.
  -23’00 h aproximadament sarau conjunt, amb un repertori comú de les rondalles participants de l’Aplec Mariola i ball per a tot hom: participants, forasters, visitants i veïns; els músics participants en el sarau tocaran,  cantarem, ballarem i farem festa, mentre hi haja ganes.

NOTES:

 -La cercavila i les dansades tindran el següent ordre de participació: Alcoi, Penàguila, Bocairent, Beneixama, Planes, Agres, Banyeres de Mariola, Castalla, Cocentaina, Muro.
 -En el mapa adjunt podreu trobar tots els punts d’interès: zones d’aparcament, recorregut de les dansades, lloc on es celebren els actes i més informació.
 -Si plou, es celebraran els actes en la Filà Pirates.


La Rondalla Baladre de Muro, la Rondalla So de la Solana i el Grup de Danses d’Ontinyent, d’intercanvi Alcalà d’Henares, 3 i 4 de juny de 2017.

El cap de setmana del 3 i 4  de juny de 2017, la rondalla del Grup de Danses Baladre al costat de la Rondalla So de la Solana d’Ontinyent i el Grup de Danses d’Ontinyent, tenim un intercanvi cultural, a Alcalà d’Henares (Comunitat de Madrid), amb el Grup de Coros i Danzas La Nacencia, d’esta localitat madrilenya, i els oferim un espectacle la vesprada del dissabte dia 3 de juny a les 20’00h, en el seu: “Festival Cervantino de la Música i Danza Tradicional”, que va des del 30 de maig fins a el 4 de juny, al costat d’altres grups convidats com ara: “Coros i Danzas Fuenteagria, El Candil, Coros i Danzas La Nacencia i el Grup de Danses d’Ontinyent ” que participaran en la Gala de Música i Dansa Tradicional i que tindrà lloc a la Plaça de los Santos Niños. L’inici de la festa es farà amb una cercavila a les 19’00h des de la Plaça Cervantes, fins a l’escenari a la Plaça de los Santos Niños. El Grup de Coros i Danzas la Nacencia d’Alcalà d’Henares, ens tornarà la visita a Ontinyent el cap de setmana 23 i 24 de setembre de 2017.


Baladre al Porrat de Sant Francesc de Paula, XVII edició – ALAQUAS, els dies 6 i 7 de maig de 2017.

 

El Grup de Danses Baladre de Muro, al Porrat de Sant Francesc de Paula d’ALAQUÀS 2017, els dies 6 i 7 de maig. Presentem l’espectacle: “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Lloc: Instal·lada al parc del Roser i carrers adjacents. Dies6 de maig de 12’00 a 14’30h. i el 7 de maig de 12’00 a 14’30h. i de 18’00 a 19’30h. Torna aquesta festa que ja és tradicional a Alaquàs i que enguany celebra la seua XVIIa edició. Instal·lada al parc del Roser i carrers adjacents. 
Baladre representa l’espectacle “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a la antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.
 -Dissabte 6 de maig:
 Lloc: al parc del Roser i carrers adjacents.
• 12:30 h – Eixida de Missa (Grup de danses Baladre).
• 13:00 h – Molt d’empatx (Grup de danses Baladre).
• 14:00 h – Sarau popular (Grup de danses Baladre).
 -Diumenge 7 de maig:
Lloc: al parc del Roser i carrers adjacents.
• 12:30 h – Eixida de Missa (Grup de danses Baladre).
• 13:00 h – Molt d’empatx (Grup de danses Baladre).
• 14:00 h – Sarau popular (Grup de danses Baladre).


El Grup Baladre, El Grup de Danses d’Agres i la Rondalla la Teixera d’Agres, participen a “La Fira de l’Ovella d’Agres”, 06-05-2017.

Enguany al poble d’Agres es celebra la: “5ª Edició de la Fira de l’Ovella i Concurs de Gossos de Ramat de la Valleta d’Agres“, el dissabte dia 6 de maig de 2017, hi haurà, una fira cultural i de productes tradicionals, com ara, taller de calç, conta contes, taller de cuina, taller d’espart, i a la nit hi haurà sopar dels participants i assistents a les 21’30h. amb xulles d’ovella Guirra com a plat principal i en acabar de recuperar forces, a les 23’00h aproximadament, hi haura una actuació-sarau de balls de rogle col·lectius participatius de la mà del Grup de Danses Baladre de Muro, El Grup de Danses d’Agres i la Rondalla la Teixera d’Agres.


El Grup de Danses Baladre, a la Fira Gastronòmica de Castell de Castells – 30-04-2017.

El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en la Fira Gastronòmica i Cultural de Castell de Castells el diumenge dia 30 d’abril de 2017 a les 12’00h, a la Plaça l’església, i convidats per l’ajuntament, representem l’espectacle “Ronda de Fadrins”. RONDA DE FADRINS; és un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.


Espectacle del Grup de Danses la Baronia de Planes i la Rondalla Baladre de Muro – (PLANES) 08-04-2017.

El Grup de Danses la Baronia de Planes amb col·laboració de la Rondalla Baladre de Muro, preparen l’espectacle: “Primavera a Planes a so de postisses“, el dissabte dia 08 d’abril de 2017 a les 19’30h, al Palau de la Música de Planes. La recaptació de taquilla, serà a benefici, de l’intercanvi amb el Grup Folklòric San Pedro de la Raimonda (Portugal), iniciat pel Grup de Danses la Baronia a finals de juliol de 2016, i que quedarà finalitzat a finals de juliol de 2017 quan els portuguesos ens tornen la visita al poble de Planes.


“Excursió Anual de Germanor del Grup de Danses Baladre: COFRENTS, ruta fluvial pel riu Xuquer” – 02-04-2017.

El Grup de Danses Baladre i amics se’n anem de… “EXCURSIÓ A COFRENTS, ruta fluvial pel riu Xuquer”, el diumenge dia 2 d’abril de 2017. El Grup de Danses Baladre de Muro preparem la nostra excursió anual i enguany 2017 anem a Cofrents i la vall d’Aiora, om tenim prevista una vista per la zona i una navegació fluvial pel cabal del riu Xuquer.
PROGRAMACIÓ:
-09’30h, eixida amb BUS des de MURO (Moll de l’Estació).
-10’00h, arribada a la Llosa de Ranes a arreplegar als amics de la Costera.
-11’15h, arribada a l’embarcador de Cofrents.
-11’30h, s’inicia l’excursió fluvial pel Xuquer fins a Cortes de Pallàs.
-13’30h, tornem a l’embarcador de Cofrents i en BUS a Jarafuel, visita al taller de gaiatos i garrots Martínez.
-15’00h, dinar Restaurant Hotel Jalance Experience.
-17’30h, visita guiada al Castell de Cofrents.
-19’00h, aproximadament se’n tornem cap a casa.


El Grup de Danses Baladre de Muro participa a: l’Homenatage a Vicent Pastor (Tres fan Ball…) Picanya 25-03-2017.

El 28 d’agost de 2016 ens deixava Vicent Pastor, el conegut músic folk, amant de la tradició, de la recuperació de les músiques valencianes d’arrel, un treball que va dur endavant amb el seu grup “Tres Fan Ball”. La cita és el dissabte 25 de març a la Pl. del País Valencià de Picanya i des de les 16.00h es pot gaudir de les actuacions i presència de tots els seus amics, gent i associacions culturals que l’estimaven i admiraven com ara: Apa i Teresa, Sis Veus per al Poeta, Carraixet, Naiet Cirerer, Ximo Caffarena, Vicent Torrent, Dani Miquel, Germans Caballer, Notes Soltes, Musicants, Balla 2, Escaramussa Folk, Rascanya, Sarnatxo, Llorenç Giménez, Unió Musical de Picanya, Dimonis de l’avern, Dimonis de Campanar. Grups de Danses: Repicó, Xafarnat, Baladre, Carrasca, Realenc, Taller de ball de Burjassot. Colles de Tabal i Dolçaina: Estrela Roja, Foios, Gatzara, Guirigall, Picanya i les Moixerangues del País Valencià.


El Grup Baladre celebra: “Les Fogueres de Sant Josep a MURO” 18-03-2017.

El Grup de Danses Baladre i amics celebrem com cada any: “Les Fogueres de Sant Josep a MURO” el proper dissabte 18 de març i farem un sopar-torrà-sarau on menjarem, beurem, tocarem i ballarem fins que hi haja gana. La tradició conta que un dia abans de Sant Josep s’encenen fogueres per tot el poble i les pedanies, per celebrar el final de l’hivern i el començament de la primavera, també és tradició rostir amb les brases i, a més, degustar els típics bunyols, el poble de Muro i el Grup de Danses Baladre, conviden a tota la comarca a participar d’aquesta tradició tan nostra. Els xiquets també participen activament en les fogueres de Sant Josep. Ells són els que, des de més o menys el mes de gener, arrepleguen tota la fusta i cartó per botar-li foc la nit prèvia a Sant Josep.


El Grup de Danses Baladre a la Fireta Sant Antoni de MURO, «XXXIV Aplec de Danses» de la Fireta 2017. Dies 20, 21, 22 de gener (2017).

La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa. Enguany 2017, comptem en el nostre “XXXIV Aplec de Danses”, del dia 22 de gener a les 11’30h. amb la visita dels grups de danses: Associació Cultural Colla sa Bodega (Ciutat d’Eivissa), i el Grup de Danses Gaianes (Gaianes), els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conèixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres valencianes i eivissenques, ballant i tocant al costat dels Grups Baladre i la Xafigà de Muro.
Dissabte 21 de gener
12.30h: S’interpretarà l’himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l’Associació de Pensionistes UDP «Penya el Frare», la Rondalla del Grup Baladre, Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
18.30h: «D’EIVISSA A MURO, UNITS PER UN MAR, UNA LLENGUA, UNA CULTURA…», al Centre Cultural Polivalent de Muro. Actuacions: del Grup de Danses Baladre de Muro i l’Associació Cultural Colla sa Bodega (Ciutat d’Eivissa). Els dos grups ens oferiran un espectacle conjunt de les músiques, balls i  tradicions eivissenques i de les nostres comarques valencianes.
Diumenge 22 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXXIV Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins a la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Associació Cultural Colla sa Bodega (Ciutat d’Eivissa).
*
Grup de Danses Gaianes (Gaianes).
*Grup de Danses Baladre (Muro).
*Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre.
*Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà (Muro).


Els menuts del Grup Baladre, ixen a demanar l’asguilando pel poble de Muro 24-12-2016.

Els xiquets del Grup de Danses Baladre i la Rondalla Baladre junt  a tot el que vulga, eixim el dissabte dia 24 de desembre de 2016 a les 17:00h. a demanar l’asguilando pel poble de Muro. «Ja tenim preparat l’asguilando que farem la Nit de Nadal com ara vos conte:», Eixirem a les 17:00 h. en punt de la seu de Baladre (Moll de l’Estació, caldrà estar abans). Tot això s’ha d’acabar a les 19:30 h. perquè eixa nit tots volem arribar prompte a casa per passar la nit amb els nostres familiars. **No falteu serà un acte tradicional molt bonic i important pels nostres xiquets.


El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en les festes d’hivern de Santa Barbara en Tàrbena, 04-12-2016.

El Grup Baladre, participem en les “Festes  d’Hivern del Poble de Tàrbena 2016”, (comarca de la Marina Baixa), estes festes de desembre, es celebren en honor a Santa Bàrbara, el grup Baladre participa convidat pel seu ajuntament, i representem el nostre espectacle: “Cada Cosa a Seu Temps”, el diumenge dia 4 de desembre a les 13’00 h. a la Plaça Major. “Cada Cosa a Seu Temps”: És un repàs a les tradicions repartides en les 4 estacions de l’any.


Baladre actua a la Fira de Tots Sants de Cocentaina els dies 29 i 30 d’octubre de 2016.

El Grup de Danses Baladre de Muro, a la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2016, els dies 29 i 30 d’octubre. Presenta l’espectacle: “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània Lloc: Al Porrat Valencià del Pla de la Font, dies: 29 i 30 d’octubre de 12’30 a 14’30 hores.
Baladre representa l’espectacle “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a l’antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.
-Dissabte 29 d’octubre:
Lloc: al Porrat Valencià del Pla de la Font.
• 12:30 h – Eixida de Missa (Grup de danses Baladre).
• 13:00 h – Molt d’empatx (Grup de danses Baladre).
• 14:00 h – Sarau popular (Grup de danses Baladre).
-Diumenge 30 d’octubre:
Lloc: al Porrat Valencià del Pla de la Font.
• 12:30 h – Eixida de Missa (Grup de danses Baladre).
• 13:00 h – Molt d’empatx (Grup de danses Baladre).
• 14:00 h – Sarau popular (Grup de danses Baladre).


El Grup Baladre, participa en el 1r. Aplec de Cabuts i Danses de L’Orxa 15-10-2016.

El Grup de Danses Baladre participem, al 1r. Aplec de Cabuts del Poble de l’Orxa, el dissabte 15 de novembre a les 18’30h a la Plaça l’Església, al costat dels cabuts del Grup de Danses Perpuxent de l’Orxa, El Grup de Danses St. Jordi d’Alcoi, i L’Associació l’Esportí de Beniarrés, aquest aplec tindrà com a acte inicial i principal, el bateig dels cabuts de l’Orxa, a continuació, la cercavila dels cabuts participants, tot seguit el ball dels cabuts de cada poble, en acabar ball per a tots a la Plaça de l’Església de la mà de la Rondalla Baladre de Muro i per a finalitzar sopar-sarau amenitzat per la Rondalla Baladre.


Intercanvi dels Grups: Baladre de Muro i Sa Bodega d’Eivissa: octubre de 2016 i gener de 2017.

El Grup de Danses Baladre de Muro organitza un intercanvi cultural, amb L’Associació Cultural Colla sa Bodega d’Eivissa, el nostre Grup Baladre viatja a la ciutat d’Eivissa el dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre de 2016, on participarem en la “XVI Mostra Folklòrica Ciutat d’Eivissa”, convidats per l’ajuntament de la Ciutat d’Eivissa i per la Colla de Sa Bodega. Es tracta de la 16a. edició de la trobada de colles de ball i música tradicional d’Eivissa i els grups convidats són: Esbart Sant Jordi de Barcelona – Grup de Danses Baladre de Muro (Alacant) – La Encina, membres de la Casa Extremenya de Palma – Grup Folklòric Sant Josep de sa Talaia i l’Associació Cultural Colla sa Bodega d’Eivissa.
Per altra banda, la Colla de sa Bodega d’Eivissa ens tornen la visita per la nostra Fireta de Sant Antoni del Porquet els dies 21 i 22 de gener de 2017. La Colla de sa Bodega ens oferiran el dissabte dia 21 a les 19’00h al Centre Cultural Polivalent de la Vila de Muro un espectacle de música i ball, mostrant-nos els balls, músiques i tradicions eivissenques, al costat del grup de Danses Baladre que ballarà també amb ells eixe dia, però que cedirà als amics eivissencs tot el protagonisme. A més, l’endemà diumenge dia 22 a les 11’30h celebrem a Muro el XXXIV Aplec de Danses de la nostra Fireta de Sant Antoni del Porquet, amb l’itinerari des de la Placeta Molina fins a la Plaça del Matzem on els grups participants ballaran damunt de l’entaulat i ens portaran un espectacle de balls de les seues terres i comarques.
Enguany 2017 els grups participants al 34 Aplec de Danses són:
*Associació Cultural Colla sa Bodega (Ciutat d’Eivissa)
*Grup de Danses Faixa i Mantó (Gaianes)
*Grup de Danses Baladre (Muro).
*Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre.
*Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà (Muro).


El dissabte dia 17 a partir de les 23’00 h. i el diumenge 18 de setembre del 2016 a les 19h. Baladre actua a Turballos.

Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre participa en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Pàola i després de la missa i la processó en honor al Sant, Baladre farà una mostra de balls, músiques i tradicions transmeses pels nostres majors; amb un nou espectacle que estem preparant per a eixe dia, en el que estem treballant de fa temps, i que a més estem segur que agradarà a tots els assistents, el diumenge dia 18 de setembre a les 19h. Participaran a també les xiquetes i xiquets de Baladre, els menuts i els més grandets, de l’Escola de Música i Dansa de Baladre: “Baladre Menuts”, que han preparat aquest any diverses cançons i balls per delectar el públic que vinga a veure’ns. A més enguany el dissabte dia 17 a partir de les 23’00 hores aproximadament, i després del sopar a la plaça l’Església la rondalla i balladors de Baladre organitzem un xicotet sarau amb unes cançonetes i balls que oferirem de manera informal als assistents a este sopar de festes, i farem festa mentre hi haja ganes.


El Grup de Danses Baladre participa en el «XII Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola» (Alcoi 10 de setembre de 2016 a les 19’00 hores).

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat portar avant el projecte de fer «L’Aplec de Danses de la Serra Mariola», amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l’abast geogràfic d’aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005. **Enguany 2016, el poble organitzador torna a ser Alcoi, el 10 de setembre de 2016 a les 19’00h.
-Concentració:
Grups de vulguin canviar-se abans: a partir de les 17’30 h al local del Grup de Danses Carrascal a la plaça Ramón i Cajal, nº 6. Si aconseguim la cessió d’un Espai a la EPSA, es podrà fer el canvi de roba allí, per a tenir-la disponible quan acabe la dansà. Cas contrari, acudiríem al local del Carrascal a tornar-se a canviar. Si veniu canviats, aneu a les 18’30 h al parc de la Glorieta.
-Itinerari de la dansà:
A les 19’00 hores eixirem de la Glorieta per la porta del carrer Sant Nicolau, per a baixar en direcció a la Plaça d’Espanya, cantó Pinyo, carrer Rigobert Albors, avinguda País Valencià, fins al parterre on entrarem pel carrer Rigobert Albors, carrer Bartolomé, J. Gallardo, fins a la plaça Ferrándiz i Carbonell on finalitzarà l’acte.
-Final de l’acte, sopar i sarau:
-Aplegades les representacions dels pobles a la plaça Ferràndiz i Carbonell, es ballarà l’U d’Alcoi interpretat per les rondalles que hi vulguin participar. S’Encarregarà de dirigir les rondalles un representant de l’Orquestra de pols i plectre Harmònica Alcoiana.
-Acabat el ball i lliurats els records, els participants es podran canviar mentre a la mateixa plaça es munten les taules per al sopar.
-A les taules se servirà un xicotet vermudet, gelat i els responsables de cada poble deuran acudir al punt assenyalat per arreplegar els entrepans per als participants.
-A les acaballes de sopar, començarem el sarau. L’ordre d’actuació es pactarà amb la responsable de les rondalles en la reunió que es muntarà.


La Rondalla Baladre de Muro participa en la: “XXV Mostra Internacional de Dansa Folklòrica” a Dénia el 04-09-2016.

La Rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro, participa en esta 25 Mostra Internacional de Dénia, amb col·laboració amb el Grup Dianium Dansa de Dénia. La Rondalla Baladre, participa amb el grup de Dénia en l’estrena del seu nou espectacle, el diumenge dia 4 de setembre a les 21’00 h en la Plaça del Consell. Enguany 2016, Esta 25 Mostra Folklòrica Internacional de Dénia, que va de l’1 al 4 de setembre, compta amb actuacions de grups folklòrics vinguts de diversos llocs, que actuaran a la Plaça del Consell a partir de l’1 de setembre, com ara: Rússia, Mèxic i el dia 4 a les 21’00 h, com a cloenda d’esta 25 Mostra Internacional, actuarà el Grup Dianium Dansa de Dénia acompanyats per la rondalla Baladre de Muro.


La Rondalla Baladre actua en la dansà de Gaianes el dissabte dia 3 de setembre de 2016 a les 19’00h.

La Rondalla Baladre de Muro acompanyarà a les dansadores i dansadors de Gaianes. Les seues Festes Patronals són en honor a la Mare de Déu de la Llum i Sant Francesc de Pàola i es celebren el segon cap de setmana de setembre, la dansà es balla el primer dia de festes pels carrers principals de Gaianes, i s’acaba a la Plaça Major. Tot seguit els dansaors de Gaianes faran una mostra de balls a la Plaça l’Església acompanyats per la Rondalla Baladre de Muro i Dorotea de Gaianes com a veu convidada, el dia 3 de setembre de 2016 a les 19 h.


El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en les Festes Patronals de Tàrbena, 06-08-2016.

 

El Grup Baladre, participem en les Festes Patronals del poble de Tàrbena, de la comarca de la Marina Baixa, en Honor a Santa Bàrbara, convidats pel seu ajuntament, representarem el nostre espectacle: “Ronda de Fadrins”, el dissabte dia 6 d’agost de 2016 a les 18’30 h. a la Plaça Major. Ronda de Fadrins: És un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.


La Rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro, al costat del Grup de Danses la Baronia de Planes viatgem este estiu a Portugal – del 29 al 31 de juliol de 2016.

Intercanvi del Grup de Danses la Baronia de Planes amb el Rancho Folclórico de S. Pedro da Raimonda. Es tracta del 34 Festival Nacional i 28 Internacional de Folclore del poble de la Raimonda (a 20 Km d’Oporto), que se celebra enguany 2016, el 30 de juliol, este festival està organitzat pel Rancho Folclórico de S. Pedro da Raimonda, amb la col·laboració de la Camera Municipal de Paços de Ferreira i la Junta de Freguesia de Raimonda. Enguany este festival compta a més del grup amfitrió, amb la presència d’altres grups portuguesos, de Coimbra, Sintra, Viseu, i la presencia internacional d’un grup Lituà i el Grup de Planes de la Baronia. La Rondalla del Grup de Danses Baladre y El Grup de Danses la Baronia de Planes, portarem a terres portugueses bona mostra dels balls i les músiques valencianes, que estem segurs faran gaudir al públic assistent a este festival. Els amics portuguesos del Rancho Folclórico de S. Pedro da Raimonda, ens tornaran la visita al poble de Planes, l’any que ve del 28 al 30 de juliol de 2017.


Baladre, participa a: “l’Estiu Cultural del Poble de Planes 2016”, dissabte 23 de juliol a les 20’30 h.

El Grup de Danses Baladre participa en estos actes festius el dissabte dia 23 de juliol a les 20’30 h. al costat del Grup de Danses la Baronia de Planes; també participen el grup de xiquets i xiquetes de Planes, representant entre tots una mostra de balls tradicionals de les nostres comarques. L’acte s’obri a les 20’30h amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. al carrer Bisbe R. Sanus, actua el Grup de Danses La Baronia de Planes, acompanyants per la música interpretada per la rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro, finalitzant l’acte amb la dansà de Planes que farà sonar el Grup de Dolçainers La Burbaca de Planes i que serà ballada per tot el que tinga gana. Col·laboraran balladors de Baladre i com a novetat també altres vinguts de les comarques de la Safor i la Costera. A banda, esta actuació la repetirem l’últim cap de setmana de juliol 2016 al poble de la Raimonda (Oporto – Portugal), com a inici de l’intercanvi cultural del Grup la Baronia de Planes i el grup portuguès del Rancho Folclórico de St. Pedro da Raimonda.


La Rondalla Baladre en les festes de Dénia convidats pel grup Dianium el 10-07-2016.

La Rondalla del grup Baladre de Muro a Dénia el diumenge 10 de juliol a les 20h convidats pel grup Dianium de Dénia a les seues festes patronals, en Honor de la Santíssima Sang que va del 9 al 17 de juliol. La Rondalla Baladre participa en la Festa Major en Honor a la Santíssima Sang de Dènia el diumenge 10 de juliol a les 20,00 h. convidats per l’ajuntament i el Grup de Danses Dianium de Dénia. Es farà una cercavila a les 19:30h des de la glorieta del carrer Marqués de Campos fins a la Plaça del Convent i al Carrer de la Via i una vegada allí es farà l’actuació a les 20 h. la rondalla Baladre, serà l’encarregada de tocar les cançons que ballarà el grup amfitrió Dianium de Dénia, i el seu grup convidat: Ras i Pla de La Llosa de Ranes.


Menuts de l’Escola de Baladre participaran en la fi de curs de l’escola de la Xafigà 2016.

Per finalitzar un curs intens, els Menuts de l’Escola de Baladre participaran en la fi de curs de l’escola de la Xafigà. El divendres 17 de juny a les 19:30, eixirà la cercavila organitzada per La Xafigà de davant la porta de l’Ajuntament de Muro, on els xiquets de l’escola Baladre participaran amb els nanos i el drac. La cercavila finalitzarà davant les seus de Baladre i La Xafigà on es faran les audicions.  Per finalitzar el dia, es farà un sopar de germanor.


El Grup de Danses Baladre de Muro, actuem per a l’associació de la tercera edat de parla anglesa “Spanish Culture & Cuisine” U3A de Xàbia.

Esta és una associació cultural, recreativa i social de Xàbia (Marina Alta), els seus membres són tots de parla anglesa i estan altament interessats en la nostra cultura i especialment en la nostra cuina, és per això que organitzen un dinar per als socis, i el nostre grup baladre, en acabar de dinar representem per a ells l’espectacle: “Del Sud al Nord, Balls i Cançons d’ Ací…» Lloc: “Restaurant Los Arcos“, (Crta. N-332, km 194, 03750 Pedreguer)  Dia: dissabte 11 de juny de 2016  Hora: 16’00 h.


Baladre participa en la «XVI Festa de la Cirera» el dia 5 de juny, enguany a Benissivà i Benitaia 2016.

 

La Vall de Gallinera (Alacant). A la temporada de la collita de les cireres (denominació d’origen: Cireres de la Muntanya d’Alacant), la Vall de Gallinera celebra una festa i fira a la collita d’aquest fruit. A més els assistents a esta festa poden gaudir d’un paisatge molt bonic de tota la vall. La Vall de Gallinera està formada per les poblacions de: Benirrama – Benialí (Capital de la vall) – Benissivà – Benitaia – La Carroja – Alpatró – Llombay – Benissili. Esta festa de caràcter itinerant, celebra enguany 2016 la seva 16 edició i serà en els pobles de Benissivà i Benitaia
El Grup de Danses Baladre de Muro participa en nombroses activitats de la programació d’esta festa, el diumenge dia 5 de juny a partir de les 11’30h representant l’espectacle de carrer “Sarau mediterrani”.

Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a l’antiga. la trilla i els cants de batre, les danses de pobles germans.

PROGRAMACIÓ “Sarau mediterrani” (BALADRE):
DIUMENGE 5 DE JUNY
-11’30 h.
A BENISSIVÀ:  “Eixida de missa” (en eixir de missa senyorets i llauradors canten i ballen junts)
-12’00 h.
A BENISSIVÀ: Davant la replaceta de la Casa Gallinera “Molt d’Empatx”, (un ballador golós queda enfitat)
-12’30 h
. A BENISSIVÀ: concurs de llançament de pinyols de cirera.
-13’00 h.
A BENITAIA:Festa dels Cants De Batre a L’era”, (es muntarà una era improvisada amb animals i els cantadors faran cants de batre a ritme d’haca).
-13’30 h.
A BENITAIA:Sarau Popular” (tocarem els balls més coneguts per tots i podran participar els visitants a la Festa de la Cirera, veïns i tots els que vulguen).
-14’00 h.
A BENITAIA:tots a dinar” (hi haurà paella popular gegant per a tots els participants i assistents).
-17’00 h. fins a les 18’00h. A BENITAIA: Balls de Rogle participatius”, en acabar de dinar i com a clausura de la Festa de la Cirera 2016, ensenyarem a tots els assistents ballar una de rogles col·lectius participatius.


El Grup Baladre i La Xafigà de Muro, participen en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 24 al 28 de maig de 2016.

Cada mes de maig-juny, coincidint amb l’entrada de l’estiu i la festivitat del Corpus, es guarneix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors. S’acosta la festa del Corpus i eixa setmana són les Danses de Muro al “Carrer Palàcio”. Esta és una invitació perquè vingueu al nostre poble a participar en la dansà i en esta festa. Si voleu, podeu participar a la dansada tradicional el dissabte dia 28 de maig, però per a això, s’ha d’anar amb les robes tradicionals i s’han d’aprendre els balls i per tant, s’hauria de vindre a assajar a les dansetes de carrer els dies anteriors, que se celebren per distints carrers de Muro, des del dia 24 al 28 de maig (no cal roba tradicional). En el botó de la nostra web: “-Festivitats – Programa Palàcio-“, trobareu els horaris, dies i tota la informació. Si algú vol participar, que ens ho faça saber i tindrem un lloc preparat per a canviar-se de roba el dissabte dia 28 de maig. Si no voleu participar en la dansada tradicional, no passa res, podeu vindre amb ganes de ballar i passar-ho bé, perquè el dia 28 de maig a la nit, després de la dansà, farem un sopar de pa i porta a la “Plaça del Palau” i a continuació, festeta per a tots amb l’Aplec de Rondalles, en el que participaran tots els músics que vulguen avisant  amb antelació als organitzadors. Nosaltres posarem la beguda i l’aperitiu, cal emportar-se l’entrepà. No ho penseu dos vegades. El dissabte 28 de maig, de 2016 a Muro!!!
-Esta edició de danses 2016, a més recuperem “Els Cants d’Albaes i versaes”, a càrrec de Baladre i La Xafigà que se celebraven anys arrere i que recorreran novament la nit del divendres 27 de maig els carrers del nostre poble.
Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé!!!.
Programació Danses 2016
Dansetes al carrer
– Dimarts 24 de maig: C/ Gravador Jordà
– Dimecres 25 de maig: La pedania de Setla
– Dijous 26 de maig: Plaça de l’Ermita
  *Cada dia de dimarts a divendres a les 19’00 h. hi haurà partida de pilota valenciana al mateix lloc on es facen les dansetes.
*Les dansetes començaran tots els dies a les 20.30 h.
*S’avisarà el començament de les dansetes amb tres trons.
*Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.
  – Divendres 27 de maig: Plaça del Palau a les 20.30 h
 *En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça del Palau.
*A les 23.15 h hi haurà ”albaes” o cançons de ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als veïns. Qui vulga que es vaja a alguna casa per tal de sorprendre a algú i dedicar-li una cançoneta, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.
Danses de Palàcio
– Dissabte 28 de maig: Plaça del Palau
    *A les 19.30 h i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i la Gàbia.
*Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim començarà la treta de les balladores i la dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
*Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de pa i porta a la plaça del Palau per a tots els que vulguen i l’Ajuntament posarà un xicotet aperitiu i els refrescos.
*Després, a les 23.00 h aproximadament, festeta per a tots amb una actuació de música tradicional amb rondalla, en què poden participar de manera conjunta tots els músics que vulguen, comunicant-ho als organitzadors amb la suficient antelació, on prepararem un repertori comú, que tocarem tots els músics participants conjuntament.
”L’organització posarà la beguda i un xicotet aperitiu, però cal que porteu l’entrepà!!!”
“Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé!!!”
“La Festa més antiga del nostre poble torna a estar als carrers i és per a totes i tots!!!”
Organitza: Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palàcio. Club Pilota Valenciana Muro.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura  – Exma. Diputació d’Alacant. – Generalitat Valenciana.


Les xiquetes i xiquets de Baladre participen en el: “IV Aplec infantil de danses d’Agres” 17-04-2016 a les 17’00 h.

El Grup de Danses d’Agres convida a les xiquetes i xiquets del Grup de Danses Baladre de Muro a participar en el “IV Aplec Infantil de Danses d’Agres”, a la Plaça de l’Assut, el diumenge dia 17 d’abril de 2016. L’acte començarà a les 17’00h amb una cercavila dels pobles participants des de la Plaça l’església fins a l’Assut, on tots els xiquets ballaran per al públic assistent a este acte. Organitza el Grup de Danses d’Agres, col·labora l’Ajuntament d’Agres i els dolçainers de l’Enxacamallà.


El Grup Baladre de Muro participa en la trobada d’Escoles Valencianes, MURO 16-04-2016.

El Grup de Danses Baladre de Muro participa en els actes commemoratius de la XXIX Trobada d’Escoles Valencianes, de l’Alcoià i el Comtat a MURO, el dissabte dia 16 d’abril de 2016 a les 17’45 h. amb un taller interactiu didàctic de dansa, per a grans i menuts.


El Grup Baladre de MURO d’excursió a l’Albufera de València, el 09-04-2016.

El Grup de Danses Baladre i amics se’n anem de… EXCURSIÓ A L’ALBUFERA DE VALÈNCIA. Eixida amb BUS des de MURO, davant de la seu de Baladre (Moll de l’Estació, MURO), el dissabte dia 9 d’abril de 2016 a les 8’30 h.
   -08’30h, eixida amb BUS des de MURO (Moll de l’estació).
 -09’00h, arribada a la Llosa de Ranes a replegar als amics de la comarca de la costera.
  -10’00h, arribada del BUS al port de Catarroja.
 -10’20h, embarquem cap al Parc-Reserva Natural del Tancat de la Pipa.
   -11’30h, arribem al Parc-Reserva Natural del Tancat de la Pipa. (tenim reservada una visita guiada gratuïta pels biòlegs del parc). (duració: 01:30 hores aproximadament).–13’00h, aprox. arribada a la  reserva la Mata del Fang on nidifiquen i hivernen gran quantitat d’aus (xibec, polla, bernat pescaire, fotja banyuda, ànec collverd, polla d’aigua, corb marí, cames llargues, corb marí, cabussó, xatrac) i moltes més que podrem veure sense molestar, les llises solen saltar dins de la barca.
  -14’00h arribada al port del Palmar, ens traslladarem a una Alqueria del Palmar a dinar, on podrem gaudir d’un bon dinar casolà.
   -15’30h, aproximadament i en acabar de dinar festeta, música i ball al Palmar de la mà del grup Baladre i amics.
En acabar de dinar vesprada lliure i podem utilitzar el BUS per a visitar algun lloc interessant que ens recomanen.


El Grup de Danses Baladre, participa en els actes de la gala d’entrega dels premis Sambori al poble de Muro – 08-04-2016.

Els Premis Sambori es lliuraran el 8 d’abril al Centre Cultural de Muro a les 19’00h. on participaran els músics al costat dels menuts de l’escola Baladre. En acabar, hi haurà el tradicional Sopar de Trobada a l’hotel Vila de Muro. Els Premis Sambori de Literatura pretenen promoure l’ús del valencià en la creació literària, com una manera de difondre la seua potencialitat per a la comunicació de les inquietuds i emocions dels usuaris de qualsevol edat.


El Grup Baladre de Muro a la festa de la Llombaiada – Llombai (VALL DE GALLINERA), 27-03-2016.

El Grup Baladre de Muro participa en la festa de La Llombaiada a Llombai el diumenge dia 27 de març a les 16’30 h. Esta festa pretén recuperar la tradició de lliscar des de la part de dalt d’un marge amb l’ajuda de cartrons i altres materials llisos, o com es feia antigament amb fulles de figuera de pala, on els xiquets i no tant xiquets ho passaven d’allò més bé, i per això l’ajuntament de La Vall de Gallinera, organitzarà diverses activitats, com ara algunes actuacions, un xicotet mercat, una xocolatada per a tots i com no, una actuació de balls de rogle participatiu de la mà del Grup de Danses Baladre de Muro, en la que poden participar grans i menuts i on estem ben segurs que tot hom ho passarà d’allò més bé…


El Grup de Danses Baladre de Muro ballem en la Vall d’Ebo el 13 de març de 2016.

 

Actuem el diumenge dia 13 de març de 2016 a les 17’00 h. a la Plaça Santa Margarida de La Vall d’Ebo. Convidats per l’Associació de Dones de La Vall d’Ebo, pel seu 20 aniversari i que celebraran al voltant del migdia, el 13 de març amb un “Vi d’Honor”. Tot seguit a primeres hores de la vesprada, el Grup de Danses Baladre oferirà a tots els assistents l’espectacle: “Ronda de Fadrins”, és un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.


El Grup Baladre de Muro participa: en el Porrat de St. Macià, febrer de 2016 – RÓTOVA.

Arriba el Porrat de Sant Macià de Rótova 2016, que es celebra en el cap de setmana del 26, 27 i 28 de febrer. El Porrat de Sant Macià de Rótova, és una festa que està declarada d’interès turístic al País Valencià i que rep la visita de milers de persones, on es celebra diferents actes firers i festius com ara: el Mercat, teatre de carrer, exposicions, gastronomia i altres. El Grup de Danses Baladre participa a l’animació de carrer de la Fira-Porrat de St. Macià 2016 a la localitat de Rótova el dissabte dia 27 de febrer (matí i vesprada) i diumenge 28 de febrer (matí i vesprada). Baladre participa eixe cap de setmana amb un espectacle de carrer i animació de fira al voltant de les tradicions valencianes anomenat: “Sarau Mediterrani
  -El Ban de l’Agutzil
-La cercavila dels cabuts
-El passeig de les colles
-Els cecs cantant romanços pels carrers del poble
-Eixida de missa 
(en acabar la missa, senyorets i llauradors volen ballar).
-Molt d’empatx 
(un ballador golós queda enfitat).
-Sarau popular 
(tocarem els balls més coneguts per tots i podran participar visitants de la fira, veïns i tots els que vulguen.
Este és un espectacle que ja hem portat a altres fires i porrats com ara la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2013 i 2014 i la Fira de Gandia 2014. Es tracta d’un espectacle de carrer interactiu, en el que fem participar els visitants de la fira i que anima i agrada molt als seus espectadors.
Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a l’antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.


Baladre i Restaurant Casa Keles, organitzen: DINAR FOLK-MUSICAL, i ruta turística guiada a: Alpatró (Vall de Gallinera) 14-02-2016.

El Grup de Danses Baladre de Muro i el  Restaurant Casa Keles,  organitzen un DINAR FOLK-MUSICAL, amb visita turística guiada, al poble d’Alpatró (La Vall de Gallinera), el diumenge 14 de febrer de 2016 a les 11’30h.
PROGRAMACIÓ: 11’30h: Ruta turística d’Al-Azraq  –  14’00h: Dinar folk-musical al Restaurant Casa Keles
-Ruta organitzada de la mà de la guia turística: Sílvia Faus…!!!
-Dinarem CousCous al Restaurant CASA KELES d’Alpatró…!!!
-Reserves al: 672 44 91 64…!!!
Al-Azraq “El Blau”, Senyor de La Vall de Gallinera i Visir de la Muntanya. Va oposar resistència a Jaume I al segle XIII. Els fets van donar origen a les Festes de Moros i Cristians.
La ruta es complementarà amb tecnologia de realitat augmentada…!!! –Porteu els mòbils o tablets, instal·leu i registreu-vos l’aplicació AURASAMA, per a gaudir de l’experiència de la realitat augmentada en la visita turística…!!!


Baladre participa en el «PORRAT DE SANT BLAI DE POTRIES», el 7 de febrer de 2016 amb l’espectacle: “Sarau Mediterrani».

El Grup de Danses Baladre de Muro participa en aquesta edició 2016, el diumenge dia 7 de febrer, des de les 13’00 h. fins a les 14’30 h. i des de les 18’00 h. fins a les 20’00 h. representant l’espectacle: “Sarau Mediterrani”.
Arriba el Porrat de Sant Blai Potries 2016 que es celebra en el cap de setmana del 5 al 7 de febrer. El Porrat de Sant Blai de Potries, és una festa que està declarada d’interès turístic al País Valencià i que rep la visita de milers de persones, on es celebra diferents actes firers i festius com ara: el Mercat del Trenet Sant Blai, teatre de carrer, exposicions, gastronomia i altres.

PROGRAMACIÓ ESPECTACLE DE BALADRE AL POBLE DE POTRIES

Diumenge 7 de febrer:
Lloc: per tot el recorregut del Porrat de Sant Blai del poble de Potries.
13’00h – Eixida de missa (en acabar la missa, senyorets i llauradors volen ballar).
14:00h – Molt d’empatx (un ballador golós queda enfitat).
18’00h – Eixida de Missa (en acabar la missa, senyorets i llauradors volen ballar).
18:45h – Molt d’empatx (un ballador golós queda enfitat).
19:30h – Sarau popular (tocarem els balls més coneguts per tots i podran participar visitants de la fira, veïns i tots els que vulguen.
Baladre representa en Potries l’espectacle “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània, senyorets i llauradors canten i ballen junts, comptes, romanços i pregons a l’antiga, la trilla i els cants de batre, les danses de pobles germans.


El Grup de Danses Baladre en la Fireta Sant Antoni de MURO, «XXXIII Aplec de Danses» de la Fireta 2016. Dies 15, 16, 17 de gener (2016).

La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa. Enguany 2016, comptem en el nostre “XXXIII Aplec de Danses”, del dia 17 de gener a les 11’30h. amb la visita dels grups de danses: Grup Dianium Dansa de Dénia i el Grup Ras i Pla de La Llosa de Ranes, que ens faran gaudir d’una mostra de balls de les nostres comarques, els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conéixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres valencianes, ballant i tocant al costat dels Grups Baladre i la Xafigà de Muro.
Dissabte 16 de gener
12.30h: S’interpretarà l’himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l’Associació de Pensionistes UDP «Penya el Frare», la Rondalla del Grup Baladre, Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
19.00h: Concert de La Xafigà, amb l’entrega del IX premi de composició per a dolçaina i percussió. (Centre Cultural polivalent de MURO).
-En acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l’Església.
Diumenge 17 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXXIII Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins a la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Grup de Danses Dianium Dansa de Dénia.
*
Grup de Danses Ras i Pla de La Llosa de Ranes.
*Grup de Danses Baladre (Muro).
*Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre.
*Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà, (Muro).


Els menuts del Grup Baladre, ixen a demanar l’Asguinaldo pel poble de Muro 24-12-2015.

Els xiquets del Grup de Danses Baladre i la Rondalla Baladre al costat de tot el que vulga, eixim el dijous dia 24 de desembre de 2014 a les 17:00 h. a demanar l’asguilando pel poble de Muro. «Ja tenim preparat l’Asgilando que farem la Nit de Nadal com ara vos conte:», Eixirem a les 17:00 h. en punt de la seu de Baladre (Moll de l’Estació, caldrà estar abans). Tot això s’ha d’acabar a les 19:30 h. perquè eixa nit tots volem arribar prompte a casa per passar la nit amb els nostres familiars. **No falteu serà un acte tradicional molt bonic i important pels nostres xiquets.


Actuació del Grup Baladre a la Casa Beneficència de Muro el 04/12/2015.

Els membres del Grup de Danses Baladre de Muro, anem a cantar i ballar als nostres majors, oferint-los el més representatiu dels nostres balls i les nostres cançons tradicionals valencianes que a ells tant els agrada. El divendres 4 de desembre de 2015 a les 17’30 h. a la Fundació Casa Beneficència de MURO, Plaça l’Ermita, 1. Pot assistir tot aquell que vulga acompanyar als nostres majors.


Nit Folk Musical al BAR PISCINA, Alcalà de la Jovada, 28-11-2015.

Mireu si vos abelleix i veniu… que organitzem un sopar el dissabte 28 de novembre a les 21’00h:  …“Nit Folk-Musical” de germanor entre el grup de Danses Baladre i el Grup Ras i Pla, al Poble d’Alcalà de la Jovada (a la Vall d’Alcalà), especialitat en coquetes de dacsa (Minxos), i en acabar-nos les coquetes de dacsa i el sopar: festeta, música i ball per a tots mentre hi haja gana. Podeu participar totes i tots, només heu d’avisar a algun membre de Ras i Pla o de Baladre o tocant directament al Bar Piscina: 96 551 41 51. (fins al final de l’aforament del bar).


Baladre actua en la Fira de Tots Sants de Cocentaina els dies 31 d’octubre i 1 de novembre de 2015.

 

El Grup de Danses Baladre de Muro, a la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2015, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre. Presenta l’espectacle: “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània Lloc: Al Porrat Valencià del Pla de la Font, dies: 31 d’octubre i 1 de novembre de 11’00 a 14’00 hores. Baladre representa l’espectacle “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a l’antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.
-Dissabte 31 d’octubre:
Lloc: al Porrat Valencià del Pla de la Font.
• 11:30 h – Eixida de Missa (Grup de danses Baladre).
• 12:30 h – Molt d’empatx (Grup de danses Baladre).
• 13:30 h – Sarau popular (Grup de danses Baladre).
-Diumenge 1 de novembre:
Lloc: al Porrat Valencià del Pla de la Font.
• 11:30 h – Eixida de Missa (Grup de danses Baladre).
• 12:30 h – Molt d’empatx (Grup de danses Baladre).
• 13:30 h – Sarau popular (Grup de danses Baladre).


El Grup de Danses Baladre de Muro al PORRAT DE ST. MIQUEL de les Festes d’ALTEA 2015.

 

El poble d’Altea celebra les seues festes i Porrat Valencià de Sant Miquel els dies 3 i 4 d’octubre de 2015, mercat valencià, oficis, artesania, gastronomia, activitats infantils, teatre, cercavila, música i moltes coses més …El Grup de Danses baladre participa a l’animació de carrer de Fira-Porrat de St. Miquel 2015 a la localitat d’Altea el dissabte dia 3 d’octubre (matí i vesprada) i diumenge 4 d’octubre (matí i vesprada). Baladre participa eixe cap de setmana amb un espectacle al voltant de les tradicions valencianes anomenat: “Sarau Mediterrani“.
-El Ban de l’Agutzil.
-Eixida de missa dels llauradors i senyorets.
-La cercavila dels cabuts.
-El passeig de les colles.
-Els cecs cantant romanços pels carrers del poble.
-l’Enfit del llaurador.
-Sarau Popular.
«SARAU MEDITERRANI
«, és un espectacle que ja em portat a altres fires i porrats com ara la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2013 i 2014 i la Fira de Gandia 2014, i al Porrat de Rótova 2014 i 2015. Es tracta d’un espectacle de carrer interactiu, en el que fem participar els visitants de la fira i que anima i agrada molt als seus espectadors. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a l’antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.


El dissabte dia 19 a partir de les 22’00 h. i el diumenge 20 de setembre del 2015 a les 19 h. Baladre actua en Turballos.

Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre participa en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Pàola i després de la missa i la processó en honor al Sant, Baladre presenta i estrena l’espectacle: «…de Turballos i rodalia», una mostra de balls, músiques i tradicions transmeses pels nostres majors; el diumenge dia 20 de setembre a les 19 h. Hi participaran a més els nens: els petits i més grans, de l’escola de Música i Dansa de Baladre: «Baladre Menuts», que han preparat aquest any diverses cançons i balls per delectar el públic assistent. A més enguany el dissabte dia 19 a partir de les 22’00 hores, la rondalla i balladors de Baladre organitzem una de balls de rogle col·lectius i participatius, i amb la nostra mestra de ball Salomé Pascual, animarem, traurem la gent a ballar i farem festa mentre hi haja ganes.


La Rondalla Baladre actua en la dansà de Gaianes el divendres dia 4 de setembre de 2015 a les 20 h.

La Rondalla Baladre de Muro acompanyarà a les dansadores i dansadors de Gaianes. Les seues Festes Patronals són en honor a la Mare de Déu de la Llum i Sant Francesc de Pàola i es celebren el segon cap de setmana de setembre, la dansà se balla, el dia de la vespra de festes pels carrers principals de Gaianes, i s’acaba a la Plaça Major. Tot seguit els dansaors de Gaianes faran una mostra de balls acompanyats per la Rondalla Baladre de Muro i Dorotea de Gaianes com a veu convidada, el dia 4 de setembre de 2015 a les 20 h.


La Rondalla Baladre de Muro participa en el Sarau d’Estiu de Villalonga 14-08-2015 a les 20’00 h.

La rondalla Baladre de Muro, participem en les festes alternatives de Villalonga “Sarau d’Estiu 2015”, on hem preparat un extens repertori conegut pels balladors de tota la Safor i comarques veïnes perquè tots els assistents puguen ballar i passar-ho bé. En Rondalla Baladre tindrem el plaer de tocar el nostre repertori acompanyats per l’acordionista basc Xabi d’Almiserat. L’acte tindrà lloc el divendres 14 d’agost a partir de les 20’00 h. en el passeig de Villalonga. Aquest acte esta per l’Associació Cultural Cau del Llop de Villalonga.


El grup de danses Baladre i amics de sarau a Alpatró (La Vall de Gallinera) el 08-08-2015 a les 20’30 h.

Una nit de sarau a la fresca amb el grup Baladre. Festa, música, danses i cant, el dissabte dia 8 d’agost a les 20’30 h hores, on el grup de danses Baladre es reunim al Bar Nou d’Alpatró (Vall de Gallinera) per fer-la ben grossa, on ens espera el que podria definir-se com una nit molt acollidora i amb grans dosi de diversió. El Grup i Rondalla Baladre de Muro es pronuncia de la següent manera: “Acudiu tots que ho passarem d’allò més bé, cantarem, ballarem, tocarem i farem festa mentre hi haja ganes”. Després d’un bon sopar amanit amb sangueta, pa torrat, mandonguilles de carn, entre altres tapes, i uns suculents plats principals de conill acabat de preparar, s’arrancarem amb un sarau de les nostres músiques i cançons i balls.


El Grup de Danses Baladre, participa en els actes de «l’Estiu Cultural i Festes Patronals del Poble de Planes 2015» el dissabte 25 de juliol a les 20’30 h.

El Grup de Danses Baladre participa en estos actes festius el dissabte dia 25 de juliol a les 20’30 h. al costat del Grup de Danses la Baronia de Planes; també participen el grup de xiquets i xiquetes de Planes, representant entre tots una mostra de balls tradicionals de les nostres comarques. L’acte s’obri a les 20’30h amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. en el carrer Bisbe R. Sanus, actuen conjuntament els dos grups, acompanyants per la música interpretada per la rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro, finalitzant l’acte amb la dansà de Planes que farà sonar el Grup de Dolçainers La Burbaca de Planes i que serà ballada per tot el que tinga gana.


El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en la Setmana Cultural  de l’Orxa 2015, 19-07-2015.

Esta festa del poble de l’Orxa, precedeix a les festes patronals del poble i Festa de la Sang. Enguany 2015, el diumenge 19 de juliol a les 19’30 h. en la Plaça de l’Església, el Grup Baladre de Muro col·labora i participa en la cercavila, dansà i actuació al costat del Grup St. Jordi d’Alcoi.
Programació:

19’30h
. Cercavila i dansà fins a la plaça l’Església.
20’30h
. Aproximadament, en arribar la dansà a la plaça, actuació del Grup de Danses Baladre de Muro i el Grup St. Jordi d’Alcoi. En acabar les actuacions, tocarem balls col·lectius participatius perquè balle tot aquell que tinga gana.
21’30h.
 Aproximadament sopar de germanor dels participants.
Participa:
-Grup de Danses Perputxent de L’Orxa
-Grup de Danses St. Jordi d’Alcoi
-Grup de Danses Baladre de Muro
Col·labora:
-Ajuntament de L’Orxa Agraïment als músics del poble de L’Orxa que any rere any ens acompanyen desinteressadament.


Baladre participa a: “Les Nits Joves del Matzem (MURO)”, 14-07-2015.

El Grup de Danses Baladre de MURO, participem en “Les Nits Joves de La Plaça del Matzem de Muro 2015” que va del 13 al 16 de juliol organitzat pel Centre Muro i amb la col·laboració de: Associació Viure el Temps, Juniors Muro, Ta! Quirikita! i el Grup de Danses Baladre. El dimarts 14 de juliol a les 22’00 h, el Grup de Danses Baladre, organitzem un taller de balls col·lectius per a totes i tots.


El Grup de Danses Baladre participa en el «XI Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola» (Penàguila 4 de juliol de 2015 a les 19’30 h.).

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat portar avant el projecte de fer «L’Aplec de Danses de la Serra Mariola», amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l’abast geogràfic d’aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005. **Enguany 2015, el poble organitzador serà Penàguila, el 4 de juliol de 2015 a les 19’30h.
PROGRAMACIÓ: XI Aplec de Danses dels Pobles de la Serra Mariola. PENÀGUILA, el 4 de juliol de 2015 a les 19’30 hores.
18’00 Recepció dels grups participants en l’entrada del poble s’obrirà el mercat i el CIM per al canvi de roba de les balladores i balladors.
19’00
 Cercavila des de la plaça de l’Església fins al punt d’inici.
19’30
Començament del «XI Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola».
El recorregut de la dansà serà el següent:
PASSEIG DEL PAÍS VALENCIÀ – CARRER VERGE DEL PATROCINI – CARRER AMPLE – PLAÇA DE L’ARBRE – PLAÇA L’ESGLÉSIA – CARRER ARQUEBISBE COMPANY – DESCANS A LA PLACETA – CARRER VERGE DEL PATROCINI.
L’ordre dels pobles serà el següent:
ONIL – BOCAIRENT – BENEIXAMA – PLANES – AGRES – BANYERES – COCENTAINA – MURO – ALCOI – CASTALLA – PENÀGUILA.
Després de la dansà, es lliuraran els records als pobles participants i els finalitzarà l’acte amb la interpretació conjunta de les Seguidilles de Penàguila al Carrer Verge del Patrocini.
22’00 Soparet al Pati de les Escoles per a tots els pobles participants. A continuació hi haurà sarau on ballarem fins que ens cansem !!!


La Rondalla Baladre a les Fogueres de Sant Joan a Xàbia 2015.

La Rondalla Baladre participa al costat de la Rondalla el Portixol de Xàbia, al XIV Aplec de Rondalles de les Fogueres de Sant Joan al poble de Xàbia, el dijous dia 18 de juny de 2015 a les 22’00 h. a la Placeta del Convent, aquest acte està organitzat pel Grup de Danses Portixol i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xàbia.


Fi de curs dels menuts de Grup de Danses Baladre – MURO 12-06-2015.

El divendres 12 de juny, a la porta de l’Ajuntament de Muro, amb la presència de tots els xiquets de l’Escola de Baladre, abrigats pels balladors i rondalla de Baladre i per La Xafigà i acompanyats del públic en general, anirem en cercavila fins a la seu de Baladre i La Xafigà on es farà la fi de curs de les Escoles de Música Tradicional, al que seguirà un sopar de germanor.


El Grup Baladre i La Xafigà de Muro, participen en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 2 al 6 de juny de 2015.

Cada mes de maig-juny, coincidint amb l’entrada de l’estiu i la festivitat del Corpus, es guarneix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors. S’acosta la festa del Corpus i eixa setmana són les Danses de Muro al “Carrer Pàlacio”. Esta és una invitació perquè vingueu al nostre poble a participar en la dansà i en esta festa. Si voleu, podeu participar a la dansada tradicional el dissabte dia 6 de juny, però per a això, s’ha d’anar amb les robes tradicionals i s’han d’aprendre els balls i per tant, s’hauria de vindre a assajar a les dansetes de carrer els dies anteriors, que se celebren per distints carrers de Muro, des del dia 2 al 5 de juny (no cal roba tradicional). En el botó de la nostra web: «-Festivitats – Programa Palàcio-«, trobareu els horaris, dies i tota la informacióSi algú vol participar, que ens ho faça saber i tindrem un lloc preparat per a canviar-se de roba el dissabte dia 6 de juny. Si no voleu participar en la dansada tradicional, no passa res, podeu vindre amb ganes de ballar i passar-ho bé, perquè el dia 6 de juny a la nit, després de la dansà, farem un sopar de pa i porta a la “Plaça del Palau», i a continuació, festeta per a tots amb l’Aplec de Rondalles, en el que participaran: -Colla Brials d’Aldaia. -Rondalla Ras i Pla de La Llosa -Rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro. Nosaltres posarem la beguda i l’aperitiu, cal emportar-se l’entrepà. No ho penseu dos vegades. El dissabte 6 de juny, de 2015 a Muro!!!.
-Esta edició de danses 2015, a més recuperem “Els Cants d’Albaes i versaes», a càrrec de Baladre i La Xafigà que se celebraven anys arrere i que recorreran novament la nit del divendres 5 de juny els carrers del nostre poble.

Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé
Dansetes al Carrer
– Dimarts, dia 2 de juny
  C/ La Pau
– Dimecres, dia 3 de juny
  Benàmer
– Dijous, dia 4 de juny
   C/ Sant Roc
*Les dansetes començaran cada dia a les 20.30 h.
*S’avisarà el començament amb tres trons
*Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.

– Divendres, dia 5 de juny
     Plaça del Palau a les 21.00 h
*En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça.
*A les 24.00 h hi haurà Albaes o Cançons de Ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als veïns. Qui vulga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació comunicant-ho a algun membre de Baladre o la Xafigà.

Danses de Pàlacio
– Dissabte, dia 6 de juny
   Plaça del Palau
            *A les 19.30 h i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i la Gàbia.
            *Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim començarà la Treta de les Balladores i la Dansà tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
            *Seguidament i en finalitzar la dansà, hi haurà soparet de pa i porta a la plaça del Palau per a tots els que vulguen i l’Ajuntament posarà un xicotet aperitiu i els refrescos.
            *Després, a les 23.00 h aproximadament, festeta per a tots amb l’Aplec de Rondalles, en el que participaran:
        
-Colla Brials d’Aldaia.
-Rondalla Ras i Pla de la Llosa.
            -Rondalla Baladre de Muro.      
          
Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé.
Organitza: Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palàcio.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura  – Exma. Diputació d’Alacant. – Generalitat Valenciana.


El Grup de Danses BALADRE, participa en les festes de Moros i Cristians de Muro en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, el diumenge 10 de maig del 2015.

Amb motiu de l’abanderat cristià de la filà els Masers de Muro, el grup Baladre participa en el «Boato» d’aquesta filà, en el que els Maseros volen representar la celebració de la victòria del bàndol cristià, el poble es reuneix, i ho celebra, cantant, ballant, tocant, menjat, bevent i mostrant l’alegria de la victòria, Els músics i balladors de Baladre, participen representant la música el ball i l’alegria del poble al llarg del recorregut de l’entrada cristiana que ajuda a adornar i enriquir la vistositat d’este acte fester.


Les xiquetes i xiquets de Baladre participen al: “III Aplec infantil de danses d’Agres” 18-04-2015 a les 18’00 h.

El Grup de Danses d’Agres convida a les xiquetes i xiquets del Grup de Danses Baladre de Muro a participar en el “III Aplec Infantil de Danses d’Agres”, a la Plaça de l’Assut, el dissabte dia 18 d’abril de 2015. L’acte començarà en una cercavila dels pobles participants des de la plaça fins a l’Assut, on tots els xiquets ballaran per al públic assistent a este acte. Organitza el Grup de Danses d’Agres, col·labora l’Ajuntament d’Agres i els dolçainers de l’Enxacamallà.


El Grup de Danses Baladre de Muro, al poble de Murla, el 12 d’abril de 2015.

 

El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en la Setmana de Pasqua al Poble de Murla (La Marina Alta), convidats per l’àrea de cultura de l’Exem. Ajuntament de Murla. Baladre representarà el seu espectacle RONDA DE FADRINS el diumenge dia 12 d’abril a les 18’00 h. al Centre Cultural Polivalent d’esta localitat. En acabar hi haurà aperitiu per a tots. Baladre representarà el seu espectacle RONDA DE FADRINS, este és un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.


El Grup Baladre de Muro participa: al Porrat de St. Marcià, febrer de 2015 – RÓTOVA.

 

El Grup de Danses baladre participa a l’animació de carrer de la Fira-Porrat de St. Marcià 2015 a la localitat de Rótova el dissabte dia 21 de febrer (matí i vesprada) i diumenge 22 de febrer (matí i vesprada). Baladre participa eixe cap de setmana amb un espectacle al voltant de les tradicions valencianes anomenat: “Sarau Mediterrani“
–       El Ban de l’Agutzil
–       Eixida de missa dels llauradors i senyorets
–       La cercavila dels cabuts
–       El passeig de les colles
–       Els cecs cantant romanços pels carrers del poble
Este és un espectacle que ja hem portat a altres fires i porrats com ara la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2013 i 2014 i la Fira de Gandia 2014. Es tracta d’un espectacle de carrer interactiu, en el que fem participar els visitants de la fira i que anima i agrada molt als seus espectadors. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a l’antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.


El Grup de Danses Baladre a la Fireta Sant Antoni de MURO, «XXXII Aplec de Danses» de la Fireta 2015. Dies 16, 17, 18 de gener (2015).

La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenvolupen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa. Enguany 2015, comptem en el nostre “XXXII Aplec de Danses”, del dia 18 de gener a les 11’30h. amb la visita dels grups: Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca) i el Grup de Danses Carrascal d’Alcoi, que ens faran gaudir dels balls i músiques de les nostres comarques, donant a conèixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres valencianes i menorquines, ballant i tocant al costat dels grups Baladre i la Xafigà de Muro.
Dissabte 17 de gener
12.30h: S’interpretarà l’himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l’Associació de Pensionistes UDP «Penya el Frare», la Rondalla del Grup Baladre, Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
19.00h: AIRES MEDITERRANIS, al Centre Cultural Polivalent  de Muro. Actuacions: del Grup de Danses Baladre de Muro i el Grup Folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca). Els dos grups ens oferiran un espectacle conjunt de les músiques, balls, cançons i  tradicions menorquines i de les nostres comarques valencianes.
En acabar i a les 20’30 h. aproximadament, tindrà lloc la Dansà Popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l’Església.
Diumenge 18 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXXII Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Grup Folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca).
*
Grup de Danses Carrascal d’Alcoi.
*Grup de Danses Baladre (Muro).
*Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre.
*Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà, (Muro).


Els menuts del Grup Baladre, ixen a demanar l’asguilando pel poble de Muro 24-12-2014.

Els xiquets del Grup de Danses Baladre i la Rondalla Baladre al costat de tot el que vulga, eixim el dimecres dia 24 de desembre de 2014 a les 18:00h. a demanar l’asguilando pel poble de Muro. «Ja tenim preparat l’Asguilando que farem la Nit de Nadal com ara vos conte:», Eixirem a les 18:00 h. en punt de la seu de Baladre (Moll de l’Estació, caldrà estar abans). Tot això s’ha d’acabar a les 19:30 h. perquè eixa nit tots volem arribar prompte a casa per passar la nit amb els nostres familiars. **No falteu és un acte tradicional molt bonic i important pels nostres xiquets.


Baladre actua a la Fira de Tots Sants de Cocentaina els dies 1 i 2 de novembre de 2014.

 

Grup de Danses Baladre de Muro, a la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2014, els dies 1 i 2 de novembre. Presenta l’espectacle: “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània Lloc: Al Porrat Valencià del Pla de la Font Dies: 1 i 2 de novembre de 11’00 a 14’00 hores. Baladre representa l’espectacle “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a la antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.
-Dissabte 1 de novembre:
Lloc: al Porrat Valencià del Pla de la Font.

• 11:00 h – Balls de Palau i Balls de Bancal (Grup de danses Baladre).
• 11:45 h – Els Cecs Romancers (Grup de danses Baladre).
• 12:30 h – Balls de Palau i Balls de Bancal (Grup de danses Baladre).
• 14:00 h – La dansà dels pobles (Grup de danses Baladre).
-Diumenge 2 de novembre:
Lloc: al Porrat Valencià del Pla de la Font.

• 11:00 h
 – Balls de Palau i Balls de Bancal (Grup de danses Baladre).
• 11:45 h
 – Els Cecs Romancers (Grup de danses Baladre).
• 12:30 h
 – Balls de Palau i Balls de Bancal (Grup de danses Baladre).
• 14:00 h
 – La dansà dels pobles (Grup de danses Baladre).


La Rondalla Baladre col.labora a l’intercanvi: Albaida (València) – Lugonés de Siero (Astúries) 12-07-2014 i 25-10-2014.

 

La rondalla Baladre de Muro va col·laborar a l’intercanvi cultural Grup de Danses La Vall d’Albaida i Agrupación Folklórica Cuelebre de Lugonés de Siero (Astúries). El dissabte 12 de juliol, el Grup de Danses “La Vall” i la Rondalla del Grup de Danses “El Baladre” de Muro d’Alcoi varen realitzarar una actuació amb l’Agrupació Folklorica Cuelebre de Lugones de Siero (Asturies). Aquesta actuació formà part d’un intercanvi cultural amb l’agrupació folklòrica asturiana, amb la finalitat de mostrar la riquesa i variants tradicionals d’altres territoris. Es va poder gaudir de l’espectacle dins de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Albaida relacionades amb les “Nits al Palau“. Per tant, es va realitzar en el magnífic entorn dels jardins del palau dels Milà i Aragó d’Albaida. L’activitat va començar a la Glorieta a les 22:30 hores mitjançant una cercavila i va continuar a les 23:00 als Jardins del Palau amb l’actuació conjunta dels grups La Vall d’Albaida, Cuelebre de Lugones i la Rondalla Baladre.
El Grup de Danses La Vall d’Albaida acompanyats per la Rondalla Baladre de Muro tornen la visita als amics asturians del poble de Lugones de Siero, els dies 24, 25, i 26 d’octubre, amb motiu del seu: «V Festival Folklórico», organitzat per la agrupació folklórica Cuélebre de Lugones de Siero dins de la seua VI Setmana Cultural. La rondalla Baladre i el Grup de Danses La Vall d’Albaida, actuen al costat dels grups: San Pablo de Cantabria, Grupo Municipal Corvera de Astúries, La Bandina de la A.F. Cuélebre, i el grup amfitrió Agrupación Folklórica Cuélebre, el 25 d’octubre de 2014 a les 19’00 h., al saló d’actes de la Casa de la Cultura de Lugones de Siero.


La Rondalla Baladre actua dins dels actes de la celebració de la festivitat valenciana del 9 d’octubre a la població de Sagunt – 09-10-2014.

 

L’acte està inclòs en la programació de la celebració del 9 d’octubre a Sagunt. Es tracta d’una mostra de folklore valencià que cada 2 anys organitza el grup de danses de Morvedre i que enguany 2014, aplega a la seua XIV edició.
El Grup de Danses Baladre participa en la: «XIV Trobada de Folklore Valencià a Sagunt» el 09-10-2014. Aquesta trobada està organitzada pel Grup de Danses Morvedre que participarà al costat de Baladre i altre grup convidat. Serà a les 19:00 hores en el Terraet de la Glorieta de Sagunt, l’espectacle arrancarà amb una mostra de danses de les comarques que representa cada grup i que obrirà el Grup de Danses de Morvedre, seguidament actuaran els dos grups convidats que enguany 2014, seran el Grup de Danses Baladre de Muro i el Grup de Danses Lo Cirilo d’Alcalà de Xivert, seguidament es farà la cloenda a càrrec novament del grup amfitrió.
Baladre representarà el seu espectacle RONDA DE FADRINS, este és un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.


Baladre actua a la Fira i Festes de Gandia els dies 4 i 5 d’octubre de 2014.

 

El Grup de Danses Baladre de Muro, actua a la Fira i Festes de Gandia en honor a Sant Francesc de Borja els dies 4 i 5 d’octubre. Presenta l’espectacle: “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Lloc: al mercat tradicional valencià, als voltants de la Plaça de Sant Josep, el dissabte 4 i diumenge 5 d’octubre, fent diverses intervencions al matí i vesprada.
L’espectacle “Sarau Mediterrani”: Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a l’antiga. La trilla i els cants de batre. Les danses de pobles germans.
Programa Baladre per a la Fira i Festes Gandia 4, i 5 d’octubre de 2014.

Dissabte, dia 4 d’octubre
-11:30.- Balls de palau i balls de bancal (zona valenciana), «Senyorets i llauradors canten i ballen junts».
-13:00.- Balls tradicionals (zona Valenciana).
-18:00.- La Trilla i els cants de Batre (zona valenciana) Els valencians canten i treballen.
-19:30.- Balls tradicionals (zona valenciana) Dansades dels pobles germans: Alcoi, Cocentaina i Muro.
-21:00.- Balls de palau i balls de bancal (zona valenciana)
Diumenge, dia 5 d’octubre
-12:00.- Balls de palau i balls de bancal (zona valenciana).
-14:00.- Balls tradicionals (zona valenciana).
-18:00.- Balls tradicionals (zona valenciana).
-19:30.- Balls de palau i balls de bancal (zona valenciana).
-20:30.- Balls tradicionals (zona valenciana).


El dissabte dia 20 a partir de les 22’00 h. i el diumenge 21 de setembre del 2014 a les 19’00 h. Baladre actua a Turballos.

Com ve sent habitual un any més, el Grup Baladre participa en les festes patronals de Turballos, en honor a Sant Francesc de Pàola i després de la missa i la processó en honor al Sant, Baladre farà una mostra de balls, músiques i tradicions transmeses pels nostres majors; el diumenge dia 21 de setembre a les 19 h. Hi participaran a més els nens: els petits i més grans, de l’escola de Música i Dansa de Baladre: «Baladre Menuts», que han preparat aquest any diverses cançons i balls per delectar el públic assistent. A més enguany el dissabte dia 20 a partir de les 22’00 hores, la rondalla i balladors de Baladre organitzem una de balls de rogle col·lectius i participatius, i amb la nostra mestra de ball Salomé Pascual, animarem, traurem la gent a ballar i farem festa mentre hi haja ganes.


La Rondalla Baladre de Muro participa en la: «XXIII Mostra Internacional de Dansa Folklòrica» a Dénia el 07-09-2014.

 

La Rondalla del Grup de Danses Baladre de Muro, participa en esta 23 Mostra Internacional de Dénia, amb col·laboració amb el Grup Dianium Dansa de Dènia. La Rondalla Baladre, tocarà perquè balle el grup de Dénia, el diumenge dia 7 de setembre a les 21’00 h en la Plaça del Consell. Enguany 2014, és la 23 Mostra Folklòrica Internacional de Dénia, que va del 4 a 7 de setembre, compta amb actuacions de grups folklòrics vinguts de diversos llocs, que actuaran a la Plaça del Consell a partir del 4 de setembre, com ara: Bielorrússia, Senegal, Eivissa, i el dia 7 a les 21’00 h, com a cloenda d’esta 23 Mostra Internacional, actuarà el Grup Dianium Dansa de Dénia acompanyats per la rondalla Baladre de Muro.


La Rondalla Baladre actua en la dansà de Gaianes el divendres dia 5 de setembre de 2014 a les 20 h.

La Rondalla Baladre de Muro acompanyarà a les dansadores i dansadors de Gaianes. Les seues Festes Patronals són en honor a la Mare de Déu de la Llum i Sant Frances de Pàola i se celebren el segon cap de setmana de setembre, la dansà es balla el dia de la vespra de festes pels carrers principals de Gaianes, i s’acaba a la Plaça Major. Tot seguit els dansaors de Gaianes faran una mostra de balls acompanyats per la Rondalla Baladre de Muro i Dorotea de Gaianes com a veu convidada.


El grup de Danses Baladre de Muro col·labora amb la dansà organitzada pel Grup de Danses Perputxent de L’Orxa el 23-08-2014.

El grup de Danses Perputxent de L’Orxa recupera la seua dansà, amb l’ajuda de membres del Grup de Danses St. Jordi d’Alcoi i amb la informació recollida dels veïns més majors del poble, la dansà se celebrarà el dissabte dia 23 d’agost a les 20’30 h, en la festivitat de Santa Elena, i el Grup de Danses Baladre participa amb la intenció d’animar als veïns, i consolidar definitivament la dansà, en el poble de L’Orxa.


Intercanvi Cultural entre el Grup de Danses Baladre de Muro i el Grup Folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca). Agost de 2014 i gener de 2015.

 

El grup de Danses Baladre de Muro viatjarà al poble de Ferreries (Menorca), del 15 al 17 d’agost de 2014, es tracta de la setmana prèvia a les seues festes patronals en honor a Sant Bartomeu, El Grup folklòric menorquí Aires des Barranc d’Algendar ens torna la visita del 16 al 18 de gener de 2015 amb motiu de la nostra fireta de Sant Antoni i ens oferirà un espectacle de les tradicions menorquines el dissabte dia 17 a les 19’00 hores al Centre Cultural Polivalent al costat del grup Baladre. A més l’endemà diumenge dia 18 els dos grups participaran en el XXXII Aplec de Danses de La Fireta de Sant Antoni. Grup Folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca). 07750 Ferreries (Menorca) – Carrer Fred, 58 – Telèfon: 971 374083 – NIF:G-07611304. 

Història
El grup folklòric “AIRES DES BARRANC D’ALGENDAR” De Ferreries (Menorca) es fundà per devers l’any 1945. Es tracta d’una de les agrupacions folklòriques més antigues de Menorca. Tot va començar quan un grup d’amics que vivien en els llocs (possessions, finques de camp) de la zona del Barranc d’Algendar de Ferreries va decidir formar un grup folklòric. Feia molts d’anys que vivien en aquells llocs diverses famílies que s’ajuntaven en les vetllades per intercanviar converses, fer alguns jocs i sobretot donar cabuda a les cançons i balls populars de Menorca (jotes i fandangos), que era un dels divertiments principals d’aquells temps i que havien après dels seus avantpassats. A partir de llavors el grup folklòric ha participat en les festes populars del poble: per Sant Isidre (patró dels pagesos), pels Darrers Dies (Carnaval), per les festes patronals de Sant Bartomeu, per Santa Cecília (patrona de la música)… També actuaven en altres pobles de Menorca i va ser a finals dels anys 70 quan van decidir mostrar el folklore menorquí a l’illa veïna de Mallorca. Des d’aquell moment van començar a mostrar els balls i cançons menorquines a diverses comunitats autònomes mitjançant els intercanvis culturals. A causa de la insularitat, primer ens vam relacionar amb agrupacions de Mallorca i Eivissa i ja a finals dels anys 80 vam decidir fer el salt a la península.


El Grup de Danses Baladre participa en els actes de benvinguda de l‘intercanvi entre la Unió Musical de Muro i La Banda Municipal de Silleda (Galícia) 02-08-2014.

Fa uns mesos la Unió Musical de Muro va viatjar al poble de Silleda (Galícia), on els músics murers van gaudir d’una experiència increïble en què varen trobar molts bons records i amistats compartides. El dissabte 2 d’agost de 2014, Muro donarà la benvinguda als músics gallecs, i a les 20’30 hores, hi haurà un concert, que tindrà lloc extraordinàriament, al Centre Cultural de la Vila de Muro, un concert que segur, no decebrà a tots els que vingueu a gaudir de la bona música de Banda, amb la Unió Musical de Muro i la gran Banda Municipal de Silleda.
Al llarg del dia 2 d’agost, els músics de Silleda recorreran el nostre poble i els mostrarem les nostres tradicions i costums perquè gaudesquen de la seua estada a Muro. El grup de Danses Baladre els oferirà una xicoteta mostra de balls i cançons tradicionals de Muro el dissabte dia 2 d’agost a les 13’00 hores a la Plaça del Palau, perquè els convidats de Silleda coneguen les nostres danses i les nostres tradicions.


Baladre participa en els actes de «l’Estiu Cultural i Festes Patronals del Poble de Planes 2014″ el divendres 25 de juliol a les 21h.

La rondalla Baladre participa en estos actes festius el divendres dia 25 de juliol a les 21h. així com els balladors (només els homes) de Baladre, que acompanyaran les balladores del grup de danses «La Baronia de Planes», omplint i donant més vistositat a estos actes festius; també participen el grup de xiquets i xiquetes de Planes, representant entre tots una mostra de balls populars de les nostres comarques. L’acte s’obrirà a les 20’30h amb una cercavila protagonitzada pel grup de Dolçaines La Burbaca de Planes, tot seguit a les 21h. al carrer Bisbe R. Sanus actuarà el Grup de Danses i Grup de Xiquets La Baronia de Planes, al costat de la rondalla i balladors del Grup de Danses Baladre de Muro, finalitzant l’acte amb la dansà de Planes interpretada pel Grup de Dolçainers La Burbaca de Planes i ballada per tot el que tinga gana, a més enguany comptem amb la col·laboració especial del gran cantaor Pep Gimeno Botifarra.


El grup de danses Baladre i el ‘sarau’ a Alpatró el 19-07-2014.

Una nit de festes danses i cant del grup de danses Baladre on Emili Vera, guitarrista, i Pep Gimeno ‘Botifarra’, famós cantaor de Xàtiva, van ser dos dels convidats d’honor. Dissabte passat a les 21 hores el grup de danses Baladre es va reunir al Bar Nou d’Alpatró (Vall de Gallinera) per fer-la de ben grossa. Més de trenta persones vam assistir al que podria definir-se com una nit molt acollidora, tendra i amb grans dosis de diversió.
Emili Vera, guitarrista, i Pep Gimeno ‘Botifarra’, famós cantaor de Xàtiva, van ser dos dels convidats d’honor. Dies abans, al cartell presentació de l’esdeveniment, al Facebook, El Grup i Rondalla Baladre de Muro es pronunciava de la següent manera: “Acudiu tots que ho passarem d’allò més bé i cantarem, ballarem, tocarem i farem festa mentres hi haja ganes”. Les expectatives no es van quedar pel camí. Després d’un bon sopar amanit amb sangueta, pa torrat, mandonguilles de carn, entre altres tapes, i uns suculents plats principals de conill acabat de preparat, Baladre es va arrancar amb una “granaína”. Els músics van esgarrar fort i ràpid, i els ballarins i ballarines s’enjogassaven entre les cordes de guitarra. Més fandangos, pasdobles, fins i tot alguna habanera, animaren a tots els espectadors al folklore valencià. Especialment ben ballada, tot s’ha de dir, fou la jota de Banyeres.
El torn més entretingut fou la “batalla” retòrica entre Botifarra i Hilari, cantaor i ballaor, que van demostrar la seua capacitat de paraula combinada amb el “cante jondo” valencià, entre insults romàntics i abraçades. Per la seua banda, la veu femenina, Rebeca, cantaora d’Agres, és màgica, sense objeccions.
Paraules i bromes, historietes “de les d’abans” per a passar “l’avorriment”. Noemí, una de les ballaores del grup, explica que cada moviment i cada nota té el seu significat que, encara a dia d’avui, es manté.
“En aquella época es ballava amb els braços oberts per fer notar que hi existia volum, sinònim de què s’estava ben alimentat, que es pertanyia a la classe elevada”, subratlla com a curiositat. A més, s’estilaven els escots molt pronunciats: la cuixa era el símbol de l’erotisme, per això anava tota coberta, i per això “tant de peuet en tots els balls de danses”,remarca Noemí. L’alegria, que es contagiava entre el públic, veïns i no veïns del poble, s’allargà fins a les tres de la matinada. Però Baladre no tanca per estiu: la seua propera parada és l’intercanvi amb Menorca, que se celebra del 15 al 18 d’agost. Des de Les Muntanyes els seguirem.
Per Marta Rosella en 23 de juliol de 2014.


La Rondalla Baladre col.labora a l’intercanvi: Albaida (València) – Lugonés de Siero (Astúries) 12-07-2014 i 25-10-2014.

La rondalla Baladre de Muro col·labora a l’intercanvi cultural Grup de Danses La Vall d’Albaida i Agrupación Folklórica Cuelebre de Lugonés de Siero (Astúries). El proper dissabte 12 de juliol, el Grup de Danses “La Vall” i la Rondalla del Grup de Danses “El Baladre” de Muro d’Alcoi duran a terme una actuació amb l’Agrupació Folklorica Cuelebre de Lugones de Siero (Astúries). Aquesta actuació forma part d’un intercanvi cultural amb l’agrupació folklòrica, amb la finalitat de mostrar la riquesa i variants tradicionals d’altres territoris. Es podrà gaudir de l’espectacle dins de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Albaida relacionades amb les “Nits al Palau“. Per tant, es realitzarà en el magnífic entorn dels Jardins del Palau dels Milà i Aragó d’Albaida. L’activitat començarà a la Glorieta a les 22:30 hores mitjançant una cercavila i continuarà a les 23:00 als Jardins del Palau on els grups Cuelebre i La Vall, oferiran una actuació conjunta, per al poble d’Albaida i comarques. El Grup de Danses La Vall d’Albaida acompanyats per la Rondalla Baladre de Muro tornen la visita als amics asturians del poble de Lugonés de Siero, els dies 24, 25, i 26 d’octubre.


La Rondalla Baladre a les festes de Dénia convidats pel grup Dianium el 06-07-2014.

La rondalla del grup Baladre de Muro a Dénia el diumenge 6 de juliol a les 20 h. convidats pel grup Dianium de Dénia a les seues festes patronals. La rondalla Baladre participa en la Festa Major en Honor a la Santíssima Sang de Dénia el diumenge 6 de juliol a les 20,00 h. convidats per l’ajuntament i el Grup de Danses Dianium de Dènia. Es farà una cercavila a les 19:30h des de la glorieta del carrer Marqués de Campos fins a la Plaça del Convent i al Carrer de la Via i una vegada allí es farà l’actuació a les 20 h. Baladre participa així en esta festa per tercera ocasió, ja fa temps vam participar també en esta festa de la localitat de Dénia, el 5 de juliol de 1992 i el 7 de juliol de 2013, la rondalla Baladre, serà l’encarregada de tocar les cançons que ballarà el grup amfitrió Dianium de Dénia.


El Grup de Danses Baladre participa en el «X Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola» (Onil 5 de juliol de 2014 a les 19’30 hores).

Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat portar avant el projecte de fer «L’Aplec de Danses de la Serra Mariola», amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l’abast geogràfic d’aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005.
Enguany 2014, el poble organitzador serà Onil, el 5 de juliol de 2014 a les 18 h.

Onil el 5 de juliol de 2014 a les 19’30h – Horaris i programació:
17,30:
Recepció dels grups participants al col·legi Sant Jaume, on es podran canviar de roba.
18,45: Cercavila des del col·legi fins a el Portal d’Onil.
19,30: Dansà, que finalitzarà a la Plaça Major, on els pobles participants ballaran el Fandango d’Onil.
22,00:
Sopar a la Comparsa Moros Artistes.


LES DANSES DE MURO AL CARRER I PLAÇA DEL PALAU, del 17 al 21 de juny de 2014.

PROGRAMACIÓ 2014:
Dansetes al Carrer
– Dimarts 17 de juny:
C/ Mestre Esteve Solbes. (Al costat del mercat municipal).
– Dimecres 18 de juny: 
Turballos. (Pedania de Muro).
– Dijous 19 de juny:
C/ Bariton Jordà.  (Al costat dels pisos del sabatero).

*Les 
dansetes començaran cada dia a les 20.30 h.
*S’avisarà el començament amb tres trons
*Després de les dansetes en cada carrer, soparet de veïnat.

– Divendres 20 de juny:Plaça del Palau a les 21.00 h.
*En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça del Palau.

*A les 
24.00 h hi haurà albaes o cançons de ronda a càrrec de La Xafigà i Baladre. Passejarem pels carrers del poble cantant als veïns. Qui vulga que es vaja a alguna casa per sorprendre i dedicar una cançoneta a algú, s’ha d’inscriure amb antelació.

Danses de Palàcio

– Dissabte 21 de juny:
 Plaça del Palau.
 *A les 19.30 h i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i la Gàbia.
*Aproximadament a les 
20.30 h i des del Santíssim començarà la treta de les balladores i la dansà tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.
*Seguidament i 
en finalitzar la dansà, hi haurà soparet de pa i porta a la plaça del Palau per a tots els que vulguen i l’Ajuntament posarà un xicotet aperitiu i els refrescos.
*Després, a les 
23.00 h aproximadament, festeta per a tots amb l’Aplec de Rondalles
, en el que participaran:
-Rondalla l’Aixama de Relleu.
-Rondalla la Teixera d’Agres.
-Rondalla Baladre de Muro.
-Amb la col·laboració especial de La Xafigà de Muro.

*L’organització posarà la beguda i un xicotet aperitiu, però cal portar-se l’entrepà!!!
*Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé!!!

*La Festa més antiga del nostre poble torna a estar als carrers i és per a totes i tots!!!
*Vine a participar!!!

Organitza: Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palàcio. Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura – Manufactures Alhambra, Guitarres Artesanes – Exma. Diputació d’Alacant. -Generalitat Valenciana.


Fi de curs dels menuts de Grup de Danses Baladre – MURO 13-06-2014.

Divendres 13 de juny, a la porta de l’Ajuntament de Muro, amb la presència de tots els xiquets de l’Escola de Baladre, abrigats pels balladors i rondalla de Baladre i per La Xafigà i acompanyats del públic en general, batejarem els Nanos i al Drac amb aigua de la Font de Sant Roc i herbes de la Mariola. Una vegada acabada la cerimònia i els padrins picolins hagen donat testimoni dels noms dels batejats, anirem en cercavila fins a la seu de Baladre i La Xafigà on es farà la Fi de curs de les Escoles de Música Tradicional, al que seguirà un sopar de germanor.


Baladre participa en la nit d’Albaes d’Albal, Festa de Ntra. Sra. Dels Desemparats 07-06-2014.

El  dies 7 i 8 de juny de 2014 en Albal celebrarem la Festa de Ntra. Sra. Dels Desemparats. El Grup de Danses Baladre farà un recorregut la matinada del dissabte dia 7 al diumenge dia 8 pels distints casals fallers d’Albal, oferint una nit d’albaes, versaes i cant d’estil dedicat als càrrecs fallers d’este municipi valencià de l’horta sud.
Aquest serà el programa d’actes, que hem preparat:
7 de juny 00.00 hores, NIT D´ALBAES. (pel Grup de Danses Baladre de Muro), El recorregut quedarà així:
-Falla L’Hort d’Albal-Falla Poble d’Albal-Falla L’Amistat-Falla Sant Carles-Falla La Florida-Falla La Joventut-Falla El Jardí
-Falla L’Hort d´Albal (on farà nit la Verge).


Les xiquetes i xiquets de Baladre participen en el: “II Aplec infantil de danses d’Agres” 26-04-2014.

El Grup de Danses d’Agres convida als xiquets i xiquetes del Grup de Danses Baladre de Muro a participar en el “II Aplec Infantil de Danses d’Agres”, el dissabte dia 26 d’abril de 2014. L’acte començarà en una cercavila dels pobles participants des de la plaça fins l’Assut, on tots els xiquets ballaran per al públic assistent a este acte. Col·labora la Rondalla Baladre de Muro i els dolçainers de l’Enxacamallà.


El Grup de Danses Baladre col·labora al 25 aniversari del Grup St. Jordi d’Alcoi – 15-03-2014.

El Grup de Danses Baladre de Muro, participa en els actes commemoratius del 25 aniversari del Grup Sant Jordi d’Alcoi, que tindran lloc al Teatre Principal d’esta localitat el dissabte 15 de març de 2014, esta actuació serà un dels nombrosos actes que el Grup St. Jordi realitzarà durant tot l’any 2104, com ara: aplecs infantils, exposicions commemoratives, nanos i gegants, clausurant els actes d’este 25 aniversari el 31 de gener de 2015 amb una actuació al Teatre Calderón d’Alcoi.


El Grup Baladre de Muro participa: al Porrat de St. Marcià 2014 – RÓTOVA.

 

El Grup de Danses baladre participa a l’animació de carrer de Fira-Porrat de St. Marcià 2014 a la localitat de Rótova el dissabte dia 22 de febrer (matí i vesprada) i diumenge 23 de febrer (matí i vesprada). Baladre participa eixe cap de setmana amb un espectacle al voltant de les tradicions valencianes anomenat: «Sarau Mediterrani»
       El Ban de l’Agutzil
       Eixida de missa dels llauradors i senyorets
       La cercavila dels cabuts
       El passeig de les colles
       Els cecs cantant romanços pels carrers del poble

Este és un espectacle que ja hem portat a altres fires i porrats com ara la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2013. Es tracta d’un espectacle de carrer interactiu, en el que fem participar els visitants de la fira i que anima i agrada molt als seus espectadors.


Curset-tutorial de fer monyos tradicionals valencians – Impartit pel Grup de Danses Baladre de Muro.

El dissabte dia 15 de febrer a les 17’00 h. a la seu del Grup de Danses Baladre de Muro Avda. L’Estació s/n (edifici MOLL), 03830-Muro Telèfon de contacte per a la inscripció: 646 285 679 (Miguel Angel) – Correu-E: baladre@baladre.com  –  Preu: gratuït, fins final de places.


El Grup de Danses Baladre a la Fireta Sant Antoni de MURO, «XXXI Aplec de Danses» de la Fireta 2014. Dies 17, 18, 19 de gener (2014).

La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa. Enguany 2014, comptem en el nostre “XXXI Aplec de Danses”, del dia 19 de gener a les 11’30h. amb la visita dels grups de danses: Rondalla, Cors i Danses L’Alguenya del poble de L’Alguenya y el Grup de Danses La Vall del poble d’Albaida, que ens faran gaudir d’una mostra de balls de les nostres comarques, els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conéixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres valencianes, ballant i tocant al costat dels grups Baladre i la Xafigà de Muro.

Dissabte 18 de gener
12.30h: S’interpretarà l’himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l’Associació de Pensionistes UDP «Penya el Frare», la Rondalla del Grup Baladre, Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
19.00h: Concert de La Xafigà, amb l’entrega del VIII premi de composició per a dolçaina i percussió. (Centre Cultural polivalent de MURO). En acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l’Església.

Diumenge 19 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXXI Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins a la Plaça del Matzem. Actuació dels grups:
*Grup Rondalla, Cors i Danses L’Alguenya, (L’Alguenya).
*
Grup de Danses la Vall, (Albaida).
*Grup de Danses Baladre (Muro).
*Xiquets i xiquetes de l’Escola de Música i Dansa del Grup Baladre.
*Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà, (Muro).


El Grup de Danses Baladre a la Fira-Mercat de la Terra d’Alpatró (Vall de Gallinera), el 12-01-2014.

Mercat de la Terra a la Vall de Gallinera, vol ser una fira de productes de proximitat a preus justos, on podem trobar, artesania, gastronomia, agricultura ecològica i com no: Taller de danses de la mà del grup de danses Baladre de Muro, on podem aprendre els nostres balls tradicionals, el diumenge dia 12 de gener d’11’30 a 12’30 hores. El primer Mercat de la Terra es va celebrar a Benialí, però enguany 2014 serà a Alpatró, amb la col·laboració del Grup de Danses Baladre de Muro.