Aplec de Danses Mariola (Bocairent, abril 2013) i Danses de Muro a la Plaça del Palau (Muro, maig-juny 2013)

El Grup Baladre i La Xafigà de Muro, participen en les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 28 de maig a l’1 de juny de 2013.
Participa a la dansada tradicional de «Palacio» a MURO el dissabte dia 1 de juny, però per a això, s’ha d’anar amb les robes tradicionals i s’han d’aprendre els balls, i per tant s’hauria de vindre a assajar a les dansetes de carrer els dies anteriors, que se celebren per distints carrers de Muro, des del dia 28 al 31 de maig (no cal roba tradicional). Si algú vol participar, que ens ho faça saber i tindrem un lloc preparat per a canviar-se de roba el dissabte dia 1 de juny. Si no voleu participar en la dansada tradicional, no passa res, podeu vindre amb ganes de ballar i passar-ho bé, per que el dia 1 de juny a la nit, després de la dansà, farem un sopar de faixeta a la “Plaça de Palacio», a continuació tindrem el nostre habitual: «Aplec de Rondalles», en el que participen rondalles de pobles veïns junt a la Rondalla Baladre de Muro, i amb la col·laboració especial de La Xafigà de Muro i el Grup de Danses Baladre de Muro, farem festa mentre hi haja ganes. Nosaltres posarem la beguda i l’aperitiu, cal emportar-se l’entrepà. No ho penseu dos vegades. El dissabte 1 de juny, de 2013 a Muro!!!.

-Esta edició de danses 2013, a més recuperem “Els Cants d’Albaes i versaes», a càrrec de Baladre i La Xafigà que se celebraven anys arrere i que recorreran novament la nit del divendres 31 de maig els carrers del nostre poble.


 IX Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola
(Bocairent 27 d’abril de 2013)

La trobada dels Pobles es consolida així com un esdeveniment cultural de primer ordre que, de forma itinerant, va mostrant en tota la Comarca la riquesa cultural que tenim en l’àmbit de música i ball tradicional, i que lluny de caure en l’oblit, torna a omplir els carrers amb la música de la pròpia terra i fa aflorar l’alegria en els habitants i visitants. La trobada ha aconseguit reviscolar i dignificar el treball que molta gent, dia a dia, van fent calladament en cada un dels seus pobles i de poble en poble, va creant una consciència col·lectiva de l’important i ric patrimoni cultural de la Comarca. A l’esforç dels Grups de tots el pobles que participen, poc a poc van sumant-se els Ajuntaments i entitats cíviques i culturals de la comarca que aposten pel futur d’aquests tipus d’actes que reafirmen la personalitat de la Comarca.