Fireta de St. Antoni 2024 (Muro), dies 19, 20, 21 (gener). 40 Aplec de Danses el 21/01/2024.

El Grup de Danses Baladre a la Fireta Sant Antoni de MURO, “XL Aplec de Danses” de la Fireta 2024. Dies 19, 20, 21 de gener (2024).
La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenvolupen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les quals destaquen la música i la dansa. Enguany 2024, contem en el nostre “XL Aplec de Danses”, del dia 21 de gener a les 11’00h. amb la visita del Grup Acataifa del poble de Gàldar en l’illa de Gran Canària (Las Palmas), el qual ens mostrarà el seu folklore i tradicions, donant a conèixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres, ballant i tocant al costat dels Grups Baladre i la Xafigà de Muro.
-Dissabte 20 de gener: 12’30h: S’interpretarà l’himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l’Associació de Pensionistes UDP “Penya el Frare”, la Rondalla del Grup Baladre, la Lira i Rondalla la Rebolikà i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges. 19’00h: Al Centre Cultural Polivalent de Muro, l’Espectacle «Sonidos de l’Alisio» del Grup Acataifa (Gran Canària).

-Diumenge 21 de gener: 11’00h: «XL Aplec de Danses», des de la Plaça Molina fins a la Plaça del Matzem.
09.00h:
 Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
Actuació dels grups:
*Grup Acataifa del poble de Gàldar en l’illa de Gran Canària (Las Palmas),
*Grup de Danses Baladre de Muro.
*Grup de Dolçainers i Tabaleters la Xafigà (Muro).

************

Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro i participació en la nostra Fireta de St, Antoni, del grup «Acataifa ACMF» illa de Gran Canària (Las Palmas) – Gener 2024.

El grup Acataifa ACMF, ens visita en el poble de Muro, en la nostra Fireta de Sant Antoni del Porquet els dies: 19, 20 i 21 de gener de 2024. Aquest grup canari representarà un espectacle en solitari on ens mostraran les músiques, balls i tradicions vingudes des de les meravelloses illes afortunades, en concret del poble de Gàldar en l’illa de Gran Canària, oferint-nos als murers i visitants de la fireta, el seu espectacle «Sonidos del Alisio» el dissabte 20 de gener a les 19’00 h. en el Centre Cultural Polivalent de Muro.

L’endemà diumenge dia 21 a les 11’00h matí, el grup Acataifa conjuntament amb el Grup Baladre i els xirimiters de La Xafigà participaran en el: “XL Aplec de Danses de la Fireta de Sant Antoni” des de la Plaça La Vila fins a la plaça Matzem.