Fireta St. Antoni – MURO, «XXIX Aplec de Danses». 20, 21, 22 de gener 2012.

Baladre a la Fireta Sant Antoni de MURO, «XXIX Aplec de Danses» de la Fireta 2012.
Dies 20, 21, 22 de gener (2012).

La fira de Sant Antoni, és una manifestació festiva típicament murera del mes de gener, en la que es desenrotllen activitats culturals com a mostrari de la tradició i el quefer autòcton, en la que podem delectar-nos amb diferents activitats entre les que destaquen la música i la dansa.
-Enguany 2012, comptem en el nostre «XXIX Aplec de Danses», del dia 22 de gener a les 11’30h. amb la visita del Grup de Danses d’intercanvi: L’Esbart de Dansaires Manresans, (Catalunya), que ens torna la visita que el nostre Baladre els va fer en l’edició del 27 d’agost de 2011 del seu XXVI Aplec Oreneta d’Or Ciutat de Manresa d’esta localitat catalana. A més per a gaudir d’una mostra de balls de les nostres comarques rebrem al Grup de Danses El Poblet de Godella, els quals ens mostraran el seu folklore, donant a conéixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres, ballant i tocant junt als grups Baladre i la Xafigà de Muro.

Dissabte 21 de gener
12.30h: S’interpretarà l’himne del Tio Pep, amb el Cor Parroquial, el Cor de l’Associació de Pensionistes UDP «Penya el Frare», la Rondalla del Grup Baladre, la Lira i la Xafigà a la Placeta Molina. A continuació, inauguració oficial del mercat, amb el pregó dels personatges.
18.00h: Cercavila de L’Esbart de Dansaires Manresans, (Catalunya) pel recorregut de la fireta.
19.00h: Concert de La Xafigà, amb l’entrega del VII premi de composició per a dolçaina i percussió. (Centre Cultural polivalent de MURO).
-En acabar, tindrà lloc la dansada popular, des del Centre Cultural Polivalent fins a la Plaça de l’Església.
Diumenge 22 de gener
09.00h: Despertada a càrrec del Grup de Dolçainers La Xafigà.
11.30h: XXIX Aplec de Danses, des de la Plaça Molina fins la Plaça del Matzem.
-actuació dels grups:
*Grup de Danses El Poblet de Godella, (València).
*Esbart Casal Cultural de Dansaires Manresans, (Catalunya).
*Grup de Danses Baladre i La Xafigà, (Muro).