El Grup Baladre participa en el: «XXVII Aplec de les Danses dels Pobles de la Serra Mariola en Agres – 17/06/2023.

Enguany 2023, celebrem en Agres, el “XVIIè Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola”. En total seran 12 pobles, que ballaran pels carrers d’Agres, mostrant les similituds i diferències de les seues respectives dansades tradicionals, que com sabem, venen de les mateixes arrels i que les fan ser germanes i úniques i distintes al mateix temps, fet el qual enriqueix la cultura valenciana i reforça la identitat de cada poble. Tant de bo que fa que ens sentim orgullosos dels nostres costums i també que coneguem i valorem les dels altres i ballem i fem festa tots junts, fomentem l’alegria, la germanor i sobretot, la pau entre els pobles!
Aplec 2023, pobles participants: BENIARRÉS, GAIANES, AGRES, BOCAIRENT, MURO, D’ALCOI, BANYERES, CASTALLA, PENÀGUILA, BENEIXAMA, COCENTAINA, PLANES.
Els grups de danses de la Serra Mariola, van acordar per unanimitat portar avant el projecte de fer «L’Aplec de Danses de la Serra Mariola», amb caràcter anual i itinerant. Participen tots els pobles que estan a l’abast geogràfic d’aquesta serra de les comarques valencianes del sud i on cada poble fa una mostra de la seua dansada tradicional. El primer aplec es va celebrar a Alcoi el 17 de setembre de 2005. Enguany 2023, el poble organitzador serà Agres, el 17 de juliol de 2023 a les 19’00 h.