Baladre participa a la «XVI Festa de la Cirera» el dia 5 de juny, enguany a Benissivà i Benitaia 2016.

La Vall de Gallinera (Alacant). A la temporada de la collita de les cireres (denominació d’origen: Cireres de la Muntanya d’Alacant), la Vall de Gallinera celebra una festa i fira a la collita d’aquest fruit. A més els assistents a esta festa poden gaudir d’un paisatge molt bonic de tota la vall. La Vall de Gallinera està formada per les poblacions de: Benirrama – Benialí (Capital de la vall) – Benissivà – Benitaia – La Carroja – Alpatró – Llombai – Benissili. Esta festa de caràcter itinerant, celebra enguany 2016 la seva 16 edició i serà al pobles de Benissivà i Benitaia

El Grup de Danses Baladre de Muro participa en nombroses activitats de la programació d’esta festa, el diumenge dia 5 de juny a partir de les 11’30h representant l’espectacle de carrer “Sarau mediterrani”.

 “Sarau Mediterrani”. Este espectacle vol ser un repàs per les tradicions, costums, músiques i balls dels pobles de la mediterrània. Senyorets i llauradors canten i ballen junts. Comptes, romanços, i pregons a la antiga. la trilla i els cants de batre, les danses de pobles germans.

PROGRAMACIÓ “Sarau mediterrani” (BALADRE):
DIUMENGE 5 DE JUNY

-11’30 h. A BENISSIVÀ:  “Eixida de missa” (en eixir de missa senyorets i llauradors canten i ballen junts)

-12’00 h. A BENISSIVÀ: Davant la re-placeta de la Casa Gallinera “Molt d’Empatx”, (un ballador golós queda enfitat)

-12’30 h. A BENISSIVÀ: concurs de llançament de pinyols de cirera.

-13’00 h. A BENITAIA:Festa dels Cants De Batre a L’era”, (es muntarà una era improvisada amb animals i els cantadors faran cants de batre a ritme d’haca).

-13’30 h. A BENITAIA:Sarau Popular”, (tocarem els balls més coneguts per tots i podran participar els visitants a la Festa de la Cirera, veïns i tots els que vulguen).

-14’00 h. A BENITAIA:tots a dinar”, (hi haurà paella popular gegant per a tots els participants i assistents).

-17’00 h. fins a les 18’00h. A BENITAIA:Balls de Rogle participatius”, en acabar de dinar i com a clausura de la Festa de la Cirera 2016, ensenyarem a tots els assistents ballar una de rogles col·lectius participatius.