2013/2014 L’Alguenya – 2011/2012 Manresa

2013/2014 L’Alguenya

Intercanvi cultural del Grup de Danses Baladre de Muro i el Grup Rondalla Cors i Danses L’Alguenya, del poble de L’Aguenya (Alacant).
Baladre va participar en l’intercanvi cultural Muro-L’Alguenya 2013-2014, el nostre grup va actuar al 1r Encontre de Grups de Cors i Danses 2013 a la localitat Alacantina d’Alguenya el dissabte dia 15 de juny de 2013 en el «Dia de la Convivència» i a les «2ns. Jornades Gastronòmiques i Culturals d’Alguenya». Convidats pel seu ajuntament i la «Rondalla, Cors i Danses l’Alguenya». Es van celebrar vàries activitats com ara cercaviles, tallers de música i dansa, grups infantils, i l’actuació dels grups participants: «Grup Baladre de Muro», «Rondalla, Cors i Danses l’Alguenya» i «Coros y Danzas de Abanilla«. El dia 15 de juny per matí el grup de Danses Baladre va oferir un taller de balls de les nostres comarques per a tots els que van voler participar, més tard a les 20,00 hores actuàrem al costat dels altres dos grups participants.
La Rondalla, Cors i Danses l’Alguenya, ens va tornar la visita el 2014, en el nostre «XXXI Aplec de Danses» de la Fireta de St. Antoni, dia 19 de gener de 2014 a les 11,30h a més gaudirem també de la visita del Grup de Danses La Vall del poble d’Albaida, i que junts ens feren gaudir d’una mostra de balls de les nostres comarques, donant a conèixer manifestacions culturals vingudes d’altres terres valencianes, ballant i tocant al costat dels grups Baladre i la Xafigà de Muro.

Grup Rondalla, Cors i Danses L’Alguenya, (L’Alguenya)

L’Alguenya és un xicotet poble del Vinalopó Mitjà a només dos quilòmetres de la província de Múrcia.
Els primers passos per a la creació de la Rondalla, Cors i Danses «L’Alguenya», es van donar l’any 1986, quan va sorgir la conveniència de crear un grup per a recuperar i mantenir el folklore local que, a causa del seu caràcter totalment oral, corria el perill que a poc a poc desaparegués i fora oblidat.
L’any següent, 1987, es van donar a conèixer els tràmits realitzats, formalitzant-se i creant el Grup de Rondalla, Cors i Danses. Es van començar a arreplegar dades de balls tradicionals, visitant les persones de més edat del poble, aconseguint-se valuosa informació al respecte. A poc a poc es va aconseguir recordar passos amb música i lletra de les nostres mares i iaies.
En aquests més de vint-i-cinc anys d’existència, el grup ha actuat en nombrosos pobles de la província d’Alacant i Múrcia, representa al municipi en la Desfilada Folklòrica Internacional d’Alacant, actuant, a més, per descomptat, en les festes locals i en nombrosos altres actes, com per exemple festivals i aplecs, contribuint d’aquesta forma a mostrar i conservar el nostre patrimoni folklòric. En aquests moments, el director de música i cant és Pedro Quiles, i el de ball Paco Marhuenda.


 

2011/2012 Manresa.

Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro i «L’Esbart Casal Cultural de Dansaires Manresans» de Manresa (Catalunya) – 27 d’agost de 2011 i 22 de gener de 2012.
El Grup Baladre va participar en les Festes Majors de Manresa el dissabte dia 27 d’agost de 2011. La Festa Major de Manresa se celebra cada any el primer dilluns després del darrer diumenge d’agost. Però les festes, comencen uns quants dies abans. Aquest any, el dissabte 27 d’agost de 2011 a les 23,00 h Baladre va participar en la XXVI Oreneta d’Or Ciutat de Manresa, convidats pel seu ajuntament i per la Casa Cultural de Dansaires Manresans. Vàrem actuar a la Plaça Major de la ciutat conjuntament amb el grup manresà i el Grupo de Coros y Danzas Caño Gordo de Tarancón. El grup manresà ens va tornar la visita el gener del 2012 amb motiu de la nostra tradicional Fireta de Sant Antoni, mostrant al nostre poble els seus costums i tradicions el diumenge dia 22, participant al costat de Baladre i La Xafigà del 29 Aplec de Danses de la nostra Fireta de Sant Antoni.

Esbart Casal Cultural de Dansaires Manresans
Font dels Capellans, bloc 15, porta 3 baixos – 08243 MANRESA
Toni: 697 133 997 – tonifornells@casalcultural.org
Montse: 676 15 23 46  – laura_dream17@hotmail.com
casal@casalcultural.org