Contacte

Grup de Danses Baladre
La nostra Seu, inaugurada el 18-01-04On està Muro?

 
Vore: Grup de Danses Baladre en un mapa més gran.


Muro és una població de 8000 habitants aproximadament, està situada al costat de la carretera N-340 a uns 60 km. al nord d’Alacant i 70 km. al sud de València, la seua economia està basada en la indústria tèxtil i l’artesania principalment i en menor mesura l’agricultura de secà, la qual cosa li ha permès aconseguir un important desenvolupament econòmic.
Des dels seus orígens i al llarg de la història, nombrosos col·lectius humans, han deixat la seua empremta i vestigis en Muro, llegat de gran valor que en l’actualitat es conserva.
El seu meravellós enclavament natural, en un vall entre la Serra Mariola i el Pic de Benicadell, doten als seus habitants d’una gran qualitat de vida i fan que el visitant gaudisca dels seus plàcids paratges.
Les centenàries oliveres envaïxen les serres obrint-se pas entre fruiters ametlers i pins. L’oli es produeix ací en gran abundància, sent de gran qualitat i prestigi, compta per a la seua elaboració amb almàsseres d’avançada tecnologia, herència d’una tradició mil·lenària.
Muro té quatre pedanies: Turballos, BenamerSetla de Nuynes i l’Alqueria de Jordà, que en el seu moment van ser alqueries musulmanes, cada una d’elles digna d’una excursió atenta.
Les seues festes principals són: «Moros i Cristians», se celebren durant la segona setmana de maig en honor de la Mare de Déu dels Desemparats, patrona de Muro. «La Fira i el Porrat de Sant Antoni», al gener en què es desenvolupen activitats culturals autòctones. «La Dansà Popular», en el mes de juny que coincideix amb la festivitat del Corpus. «El Carnestoltes», que és el més famós i divertit dels qué se celebren en la comarca.