Grups convidats al «XXXII Aplec de Danses» de la Fireta de Sant Antóni de MURO (2015)». Dia 18 de gener de 2015 a les 11’30h

Grup Folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca).     Ferreries-2014Grup Folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca)
C/ Fred, 58
07750 Ferreries (Menorca) Illes Balears   –   Telèfon: 971 374 083
Correu-E: barrancdalgendar@gmail.com
Blog: http://barrancdalgendar.blogspot.com.es/

PRESENTACÍO DEL GRUP FOLKLÒRIC AIRES DES BARRANC D’ALGENDAR DE FERRERIES (MENORCA).
El grup folklòric Aires des Barranc d’Algendar de Ferreries (Menorca) es va fundar per devers l’any 1945.
Tot va començar quan un grup d’amics que vivien pels llocs de la zona del barranc d’Algendar, situat al centre de Menorca, van decidir formar un grup folklòric per amenitzar vetllades amb les cançons i balls típics de Menorca : jotes, fandangos, balls i cançons que havien après dels avantpassats.
A partir de llavors el grup folklòric va participar en les festes del poble: per sant Isidre (patró dels pagesos), pels Darrers Dies de carnaval, per les festes patronals de sant Bartomeu, per santa Cecília… També actuaven a altres pobles de Menorca i va ser a finals dels anys 70 quan van decidir mostrar el folklore menorquí a l’illa veïna de Mallorca. Des de llavors van començar a mostrar les jotes, els fandangos i les cançons menorquins a diverses comunitats autònomes mitjançant els intercanvis culturals. Degut a la insularitat, primer van relacionar-se amb grups de Mallorca i Eivissa i ja a finals dels any 80 van decidir fer el salt a la península.
Avui en dia les actuacions més destacades al municipi de Ferreries són les que realitzen el 17 de gener per sant Antoni (patró de Menorca), durant el programa Primavera Cultural que organitza l’ajuntament del poble, la Mostra Folklòrica que organitzen pel mes d’agost amb motiu de les festes patronals de Sant Bartomeu, concerts de cançons tradicionals a l’estiu, participació a la Fira d’Artesania de Ferreries…
També formen part  de la FEMEFOLK (Federació menorquina de grups folklòrics), actuen per tots els municipis de Menorca, participen en distints tallers de ball i música, han realitzat espectacles amb cavalls a la “Mostra de cavall de raça menorquina” que s’organitza cada any a Es Mercadal, han participat a festivals organitzats per la Creu Roja, etc.
Cada any, des de 1982 han organitzat una vetllada dins el marc de les festes de Sant Bartomeu: es tracta de la Mostra Folklòrica. En la Mostra Folklòrica han mostrat el seu floklore agrupacions de la nostra illa, molts grups de Mallorca, Eivissa, Catalunya, Aragó, Castella i Lleó, València, Galícia, Navarra i Portugal.


Grup de Danses Carrascal d’Alcoi.

Carrascal-2014Grup de Danses Carrascal d’Alcoi
Seu Social: Plaça Ramón i Cajal nº6
Telf: 629 952 194
E-mail: carrascal_alcoi@dansescarrascal.org
WEB: http://www.dansescarrascal.org

PRESENTACIÓ DEL GRUP DE DANSES CARRASCAL D’ALCOI.
El nostre grup va nàixer l’any 1985 sent pioner a Alcoi en mantenir vives les arrels i costums més fonamentals de la nostra cultura comuna. Este grup es compon actualment de 150 membres actius entre els que figuren els components de la rondalla, el grup central de balladors, grup d’adults i grup de xiquets.
Solem ballar en festes de carrer i festivals realitzats pels diferents pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana i la resta de l’Estat Espanyol, així com en festivals de caràcter internacional.
El grup de danses Carrascal no acaba ací; també organitzem Setmanes de Cultura Popular i participem en les festes del nostre poble com la Romeria a la Font Roja i les festes de Nadal compostes per la desfilada de les Pastoretes que es realitza el diumenge abans a la Cavalcada dels Reis Mags, el Ban Reial acte típic del nostre poble que es realitza la nit del dia 4 de gener i en la cavalcada dels Reis Mags, que és la més antiga d’Espanya. També realitzem muntatges teatrals on les danses s’integren en el context escènic que li dóna més força i sentit històric.
Disposem d’un grup d’investigació que es preocupa per la música, la dansa, la indumentària i els costums tradicionals, l’escola de dansa, nexe d’unió entre el Grup i el poble. Així el Grup fa arribar al poble la cultura més tradicional i el poble ens enriqueix amb la seua saviesa.


DESCARREGA EL PDF AMB TOTA LA PROGRAMACIO DE LA FIRETA DE MURO 2015