FESTES DEL PASTORET O DE LA MARE DE DÉU D´AGRES – 2013

FESTES DEL PASTORET O DE LA MARE DE DÉU D´AGRES
Basades a una tradició que es remunta al 1484, en la qual la Mare de Déu li apareix a un pastor al interior del castell d´Agres. Segons conta la historià aquesta imatge va fugir de un incendi que es va declara a l’església de Santa Maria a Alacant i la va trobar un pastor que era manc al castell d´Agres. Aquesta es una de les tradicions mes populars tant del poble d´Agres com de totes les poblacions del voltant. Esta festa es celebra els dies 1, 6,7,8 i 9 de setembre amb la participació de milers de persones vingudes de tots els llocs de la nostra comunitat tant com de la resta d´Espanya. 
Un dels moments mes emotius i en el qual mes gent es troba a la nostra població te lloc el dia 7 de setembre en el moment en qual el pastor realitza la coneguda com “ Ambaixada del pastoret ” en la qual relata lo ocorregut aquell mateix mati al Castell de la població. 
L’ajuntament d´Agres ha sol•licitat a la GENERALITAT VALENCIANA la declaració de be d’interès cultural d’aquest acte. 
D’ACONSEGUIR AQUESTA DECLARACIÓ OFICIAL L’AMBAIXADA DEL PASTOR S’INCORPORARÀ A LA RELACIÓ BIC I GAUDIRÀ DE LA PROTECCIÓ JURÍDICA QUE GARANTISCA LA SEUA PERMANÈNCIA ENTRE NOSALTRES. 
Un dels actes mes coneguts a nivell cultural que es realitza a la nostra població es la coneguda representació teatral que es realitza el últim divendres i dissabte del mes d’agost en la qual es reviu tant la vida a Agres i les seues costums el mateix dia de l’aparició de la mare de deu. L’APARICIÓ DE LA MARE DE DEU D’AGRES. Es a dir la vida que es vivia a aquest poble i els dels voltants al any 1484. Este acte es realitza a l’aire lliure en mig d’un lloc privilegiat com es l’assut i en l’obra col•laboren i participen més d’un centenar de personatges.

PROGRAMACIÓ
Representació teatral de L’APARICIÓ DE LA MARE DE DÉU AL CASTELL
Desde : Divendres, 30 de Agost del 2013 Hasta: Dissabte, 31 de Agost del 2013
23:00 h. Representació teatral de L’APARICIÓ DE LA MARE DE DÉU AL CASTELL. Organitzat i patrocinat pel Grup de l’Aparició.
SAINETS a càrrec de les Ames de Casa
Desde : Dilluns, 26 de Agost del 2013 Hasta: Dilluns, 26 de Agost del 2013
23:00 h. SAINETS a càrrec de les Ames de Casa. Organitzat per l’Associació d’Ames de Casa i patrocinat per la Junta de Festes 2013.
SAINETS a càrrec dels Jóvens Actors
Desde : Dimarts, 27 de Agost del 2013 Hasta: Dimarts, 27 de Agost del 2013
23:00 h. SAINETS a càrrec dels Jóvens Actors. Organitzat pel grup de Jóvens Actors d’Agres i patrocinat per la Junta de Festes 2013.
NOVENA – XXVIII CAMPIONAT DE TRUC A LA PLAÇA
Desde : Dijous, 29 de Agost del 2013 Hasta: Dijous, 29 de Agost del 2013
20:30 h. NOVENA a la Mare de Déu.
21:00 h. XXVIII CAMPIONAT DE TRUC A LA PLAÇA, patrocinat pel Bar Pascual. Organitzat per la Junta de Festes 2013
IV Concurs de Pintura Gaspar Tomás
Desde : Dissabte, 10 de Agost del 2013 Hasta: Dissabte, 10 de Agost del 2013FESTES DEL PASTORET O DE LA MARE DE DÉU D´AGRES - 2013

FESTES DEL PASTORET O DE LA MARE DE DÉU D´AGRES – 2013