El Grup de Danses Baladre i La Xafigà de Muro, organitzen i participen a les Danses de Muro a la Plaça del Palau del 18 al 22 de juny de 2019.

Cada mes de maig-juny, coincidint amb l’entrada de l’estiu i la festivitat del Corpus, es guarnix el carrer i plaça del Palau de la Senyoria i es balla al ritme de dolçaina i tabal, posant a prova la resistència de músics i balladors. S’acosta la festa del Corpus i eixa setmana són les Danses de Muro al “Carrer Palacio”. Esta és una invitació per a que vingueu al nostre poble a participar a la dansà i en esta festa. Si voleu, podeu participar a la dansada tradicional el dissabte dia 22 de juny, però per a això, s’ha d’anar amb les robes tradicionals i s’han d’aprendre els balls, i per tant s’hauria de vindre a assajar a les dansetes de carrer els dies anteriors, que se celebren per distints carrers i llocs de Muro, des del dia 18 al 22 de juny (no cal roba tradicional). En el botó de la nostra web: “-Festivitats – Programa Palacio-“, trobareu els horaris, dies i tota la informació. Si algú vol participar, que ens ho faça saber i tindrem un lloc preparat per a canviar-se de roba el dissabte dia 22 de juny. Si no voleu participar en la dansada tradicional, no passa res, podeu vindre amb ganes de ballar i passar-ho bé, perquè el dia 22 de juny a la nit, després de la dansà, farem un sopar de pa i porta a la “Plaça del Palau”,i a continuació, festeta i ball per a tots amb el sarau oferit per la Rondalla Baladre, en el que participaran tots els músics que vulguen avisant  amb antelació als organitzadors. Nosaltres posarem la beguda i l’aperitiu, cal emportar-se l’entrepà. No ho penseu dos vegades. El dissabte 22 de juny, de 2019 a Muro!!!.
Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé !!!.

Programació Danses 2019
Dansetes al carrer

– Dimarts 18 de juny:
       Carrer St. Vicent.
– Dimecres 19 de juny:
       La pedania de Setla.

– Dijous 20 de juny:
       Carrer Planes.

  *Tots els dies de dimarts a divendres a les 19’00 h. hi haurà partida de pilota valenciana al mateix lloc on es facen les dansetes.
  *Les dansetes començaran tots els dies a les 20.30 h.
  *S’avisarà el començament de les dansetes amb tres trons.
  *Després de les dansetes en cada carrer o lloc, soparet de veïnat.
  – Divendres 21 de juny:

        Plaça del Palau a les 20.30 h
  *En acabar el soparet de veïnat, adornament del carrer i la plaça del Palau.
Danses de Palacio
– Dissabte 2 de juny:
        Plaça del Palau
 *A les 19.30 h i des de l’Estació, s’eixirà en cercavila cap al Palau de la Senyoria, amb l’itinerari següent: Estació, Central, Av. d’Alcoi, Sants de la Pedra, Placeta Molina, St. Blai, Plaça de l’Església, C. Major, Plaça de la Vila, C. Àngel, Plaça del Palau i la Gàbia.
 *Aproximadament a les 20.30 h i des del Santíssim començarà la treta de les balladores i la dansada tradicional del carrer i plaça del Palau de la Senyoria de Muro.

 *Seguidament i en finalitzar la dansada, hi haurà soparet de pa i porta a la plaça del Palau per a tots els que vulguen i l’Ajuntament posarà un xicotet aperitiu i els refrescos.
 *Després, a les 23.00 h aproximadament, festeta i ball per a tots amb un sarau oferit per la Rondalla Baladre, en què poden participar de manera conjunta tots els músics que vulguen, comunicant-ho als organitzadors amb la suficient antelació, on prepararem un repertori comú, que tocarem tots els músics participants conjuntament.

”L’organització posarà la beguda i un xicotet aperitiu, però cal que porteu l’entrepà!!!”
“Animeu-vos i participeu, que de segur que ho passareu molt bé!!!”
“La Festa més antiga del nostre poble torna a estar als carrers i és per a totes i tots!!!”

Organitza: Grup de Danses Baladre – Grup de Dolçainers Tabaleters i Escola la Xafigà –  Comissió de Veïns de Palacio. Club Pilota Valenciana Muro.
Patrocina: M.I. Ajuntament de Muro, Regidoria de Cultura  – Exma. Diputació d’Alacant. – Generalitat Valenciana.